Acteur Taron Egerton en Elton John wonnen Golden Gobe award.De Welshe acteur Taron Egerton en Elton John wonnen zopas Golden Globes voor de veelgeprezen biopic Rocketman. Egerton won de prijs voor beste acteur in een komedie of musical voor het spelen van de openlijke homo-rockster, terwijl Sir Elton een prijs won voor het beste originele nummer voor de song: ‘I’m Gonna Love Me Again’.

Rocketman werd genomineerd voor drie prijzen tijdens de ceremonie van zondag en ging met twee naar huis. In zijn acceptatietoespraak zei Egerton dat het spelen van Elton John in de biopic "de beste ervaring" van zijn leven was. "Deze rol heeft mijn leven veranderd, 'ging hij verder. “Ik ben zo trots op de film. Iedereen die eerder opkomt voor Elton, het is gewoon zo vreugdevol en we hebben elke seconde genoten." Hij bedankte ook Elton's echtgenoot David Furnish "omdat hij me liet geloven dat ik de man was die je man speelde". Hij eindigde door Elton zelf te bedanken en te zeggen: "Bedankt voor de muziek, bedankt voor het leven van een minder gewoon leven, en bedankt dat je mijn vriend bent."

Ondertussen won Elton de prijs voor Best Original Song naast zijn oude medewerker Bernie Taupin. Hoewel het tweetal samen schreef sinds het begin van Elton's carrière, was gisteravond de eerste keer dat ze samen een prijs accepteerden. "Het is de eerste keer dat ik ooit een prijs met hem heb gewonnen," zei Elton. “We hebben nooit een Grammy gewonnen. We hebben nooit iets samen gedaan [wat betreft prijzen] behalve dit."

Taupin noemde hun samenwerking voor het schrijven van liedjes "een 52-jarig huwelijk". Dit gaat niet alleen over een nummer dat we voor een film hebben geschreven, 'zei Taupin. "Het gaat om een lied dat we schreven voor een film die gaat over onze relatie."

De film Rocketman die het vroege leven en de carrière van Elton John volgt tijdens zijn strijd tegen verslaving werd in 2019 vrijgegeven voor kritiek. De film viel op door zijn ongegeneerde weergave van de seksualiteit van Elton, iets wat andere biopics uit de rockmuziek zoals Bohemian Rhapsody hebben vermeden. De film trok enige kritiek van holebi en trans+ activisten voor het casten van Egerton en Richard Madden, beide hetero acteurs die homoseksuele rollen vertolken. Sommigen zijn van mening dat de personages door homo acteurs hadden moeten worden gespeeld.
LEES OOK
BOEK IK ELTON - MET TAL VAN BOEK FRAGMENTEN - 2019
NA PREMIERE ROCKETMAN 14 FEITEN OVER ELTON JOHN - 2019

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2020.

Dit bericht is gepost op 07 January, 2020 en 3022 keer gelezen.Reageer op dit bericht: