Splitsing binnen de United Methodist Church verwacht vanwege standpunt over holebi's & transgenders.Er dreigt een scheuring binnen de United Methodist Church omwille van onenigheid over het homohuwelijk en homo geestelijken. De kerk telt meer dan 25 miljoen gelovigen in 136 landen.

Leiders van de methodistenkerk hebben voorgesteld om de geloofsgemeenschap te splitsen. Aan de ene kant blijven de traditionele gelovigen, die zich blijft afzetten tegen de holebi en transgender+ gemeenschap. Aan de andere kant blijft de United Methodist Church over, die het homohuwelijk toestaat en homoseksuele geestelijken verwelkomt.

In mei van dit jaar is er de wereldwijde methodistenconferentie. Daarop zal worden besproken en geoordeeld of de kerk gesplitst zal worden. Zowel de liberale als de conservatieve vleugel denken dat het plan wordt goedgekeurd. Daarbij zou het traditioneel deel van de kerk 25 miljoen dollar mee krijgen, in ruil daarvoor zou de afsplitsing geen aanspraak mogen maken op bezittingen van de United Methodists, zoals kerkgebouwen.

Er is al jarenlang discussie over holebi's en transgenders binnen de United Methodist Church wereldwijd. Sommigen hebben al jaren geleden besloten dat homo en lesbische koppels kerkelijk kunnen trouwen en dat geestelijken uit de kast mogen komen. Andere afdelingen/kerken (wereldwijd) weigeren homohuwelijken en openlijke holebi & transgender geestelijken.

Daarmee volgen deze laatste het standpunt van het hoogste orgaan binnen de kerk. Die is de laatste jaren erg streng tegenover geestelijken die uit de kast komen of geestelijken die meewerken aan een cermemonieel kerkelijk homohuwelijk, waarbij men na twee overtredingen wordt uitgezet.

Het methodisme is een stroming binnen het protestantisme met een wereldwijde aanhang van 25 miljoen leden (volgens wikipedia anno 2014). Bekende methodisten zijn onder anderen zangeres Beyoncé, Amerikaans oud-president George Bush en de Britse oud-premier Thatcher. Een stroming die verwant is aan het methodisme en daarin ook haar wortels heeft, is die van de Noorse broeders. Ook het Leger des Heils is ontstaan vanuit het methodisme.
LEES OOK
MORMOONSE KERK SCHRAPT ANTI HOLEBI STANDPUNTEN + REACTIE BEROEMDE HOMO - 2019
DUITSE KERK GAAT SPIJT BETUIGING UITSPREKEN TEGEN OVER HOLEBI'S EN TRANSGENDERS - 2019
PAUS VALT OPNIEUW TRANSGENDERS AAN, EN DIT KEER OOK INTERSEKSE PERSONEN - 2019
ANTI HOLEBI & TRANS VERKLARING ORTHODOXE NEDERLANDSE KERK HAD OMGEKEERD EFFECT - 2019

Bronnen: wikipedia, rozegolf.nl & holebi info - 2020.

Dit bericht is gepost op 06 January, 2020 en 2928 keer gelezen.Reageer op dit bericht: