Holebi's, transgenders en sympathisanten protesteerden tegen holebi- & transfobie in Gent.Zaterdag kwamen ongeveer 500 mensen samen in Gent om te protesteren tegen holebi- en transfobie. De actie kwam er nadat in het laatste weekend van 2019 twee homo jongens slachtoffer werden van homofoben.

Mensen van allerlei slag en pluimage verzamelden om 17 uur aan de Kiosk op de Kouter. Gent. Sommigen waren gekleed in de regenboogkleuren (symbool holebi's wereldwijd), anderen droegen een regenboogvlag bij zich. Verschillende mensen namen op de Kiosk van de Kouter het woord, zoals de slachtoffers zelf (foto links bovenaan).

Maar ook burgemeester Mathias De Clercq nam het woord, en kreeg applaus. “Een slag op het gezicht van een Gentenaar, is een slag op het gezicht van alle Gentenaars”, zei hij onder meer. Verschillende sprekers maakten ook een politiek statement, tegen rechts, tegen Vlaams Belang en tegen N-VA. “Mensen roepen op tot gay-free-zones, bijvoorbeeld in Polen, en de rechtse partijen bij ons verzetten zich daar niet tegen”, luidde het bijvoorbeeld. Daarna was er muziek, onder meer van Madonna. De holebi & transgender+ aanwezigen voelde zich gesteund door de opkomst op de Kouter “Wij zijn wie we zijn, en we blijven hier. Wie het daar niet mee eens is, heeft geen plaats in deze stad”, klonk het nog.
LEES OOK
HOMO'S SLACHTOFFER VAN HOMOFOBIE IN GENT - December 2019

Bron: hln.be

Dit bericht is gepost op 05 January, 2020 en 2878 keer gelezen.