Officieel bevestigd, transgender personage op komst in Marvel superhelden filmDe grote baas van Marvel Cinematic Universe, Kevin Feige, heeft zopas bevestigd dat het eerste transgender personage er binnenkort aankomt in een van de superhelden films. De bevestiging kwam er tijdens een vraag/antwoord sessie aan de New Yorkse Film Academy.

Marvel Cinematic Universe, dat live-action verfilming brengt van strips van Marvel Comics, zijn allen geproduceerd door Marvel Comics dé Amerikaanse uitgever van stripverhalen. Zowel de films als stripverhalen spelen zich allemaal af binnen hetzelfde fictieve universum.

Tijdens een vraag/antwoord-sessie vroeg een student aan de Marvel-baas of er plannen waren om in de toekomst meer holebi en transgender personages aan bod te laten komen in het Marvel Cinematic Universe, met name personages die transgender zijn. “Ja, absoluut”, liet Feige weten. “Zeer binnenkort. In een film die we op dit moment aan het inblikken zijn.”

De Marvel-baas liet verder nog niet in zijn kaarten kijken. Hij gaf geen verdere details over de titel van de film of wanneer hij in de zalen moet verschijnen. Toch zijn er enkele aanwijzingen: ‘The Eternals’ is momenteel het enige project dat in het midden van de opnamen zit. In die film spelen Angelina Jolie, Richard Madden, Kumail Nanjiani en Salma Hayek belangrijke rollen.

Kevin zei bovendien dat Marvel ernaar zou streven “divers en inclusief te zijn”. Twee films die dit jaar uitkomen, werden geregisseerd door vrouwen en sommige van de nieuwe reeksen die naar Disney + komen, hebben ook vrouwelijke regisseurs, zei hij. “Dat zorgt voor betere verhalen”, zei hij. “Want als je rond de tafel zit en iedereen lijkt op jou, dan zit je in de problemen. Daar krijg je niet de beste verhalen uit.”

Wat betreft de Marvel stripverhalen, en in iets mindere mate in films, verschenen er ondertussen al bijna honderd homo en lesbische personages. Het is dan ook 'vanzelfsprekend' dat transgender personages ook aanbod komen en volgen. Ook die andere grote uitgever van stripverhalen en films, DC Comics, is niet aan zijn proefstuk toe en bracht naast tal van holebi personages ook al enkele transgender personages in zowel strips als films.
LEES OOK
DOVE TRANSGENDER MAN KRIJGT ROL IN DC SUPERHELDEN SERIE TITANS - 2019
EERSTE GLIMP VAN TRANSGENDER SUPERHELDIN UIT TV SERIE SUPERGIRL - 2019
NIEUWE SUPERHELDEN FILM HEEFT HOMO PERSONAGE - 2019
STAND ALONE SERIE OVER LESBISCHE BATWOMAN OP KOMST - 2019

Bron: hln.be & holebi info - 2020.

Dit bericht is gepost op 02 January, 2020 en 2904 keer gelezen.Reageer op dit bericht: