Overweldigend bewijs dat holebi- en transfobie schadelijk is voor de gezondheid.Een nieuwe meta-analyse van wetenschappelijke studies heeft overweldigend bewijs gevonden dat anti holebi & transgender+ discriminatie de gezondheid van holebi's en transgender+ personen schaadt. Het Center for the Study of Inequality van Cornell (VS) heeft duizenden studies beoordeeld in peer-reviewed tijdschriften, op zoek naar studies die het verband tussen discriminatie en gezondheidsresultaten evalueren.

Ze beperkten hun bereik tot 300 onderzoeken die plaatsvonden in de VS en waren gericht op discriminatie op basis van seksuele geaardheid en genderidentiteit. Ze vonden dat 95% van de onderzoeken een verband aantoonden tussen discriminatie en negatieve gezondheidsuitkomsten, en 82% toonde ondubbelzinnig bewijs dat discriminatie op basis van seksuele geaardheid of genderidentiteit wordt geassocieerd met schade aan de gezondheid.

En de effecten waren niet gering. Discriminatie bleek holebi en transgender+ personen in gevaar te brengen voor depressie, angst, zelfmoord, PTSS (posttraumatische stressstoornis) en andere psychische stoornissen. Discriminatie verhoogt ook het risico op fysieke aandoeningen, waaronder middelengebruik. Verschillende studies vonden verhoogde niveaus van cortisol (een stresshormoon) bij holebi's en transgenders die discriminatie hadden ondervonden, wat geassocieerd is met hartaandoeningen en hoge bloeddruk.

Zo bleek uit een onderzoek onder transgenders, dat transgenders die in het verleden problemen hadden gehad met het gebruik van toiletten (waarbij men te maken kreeg met een verbod op het gebruik maken van een toilet behorende bij de 'nieuwe' gender), een hoger cortisolniveau hadden.

De effecten van discriminatie blijven bovendien niet beperkt tot de directe slachtoffers, mensen die worden blootgesteld aan discriminatie ervaren ook minderheidsstress en verhoogde verwachtingen van afwijzing, verslechterden hun zelfbeeld en kunnen een geïnternaliseerd stigma creëren.

In een andere studie werd gekeken naar de geïmplementeerde 'licence to discriminatie wetten, wetten die organisaties en bedrijven toestaan om te discrimineren waarbij ze beweren dat hun religie vereist dat ze mogen discrimineren, waarbij men ontdekte dat het aandeel van holebi's & transgenders dat psychische klachten rapporteerde met 10,1 procent toenam.

"Dat is krachtig bewijs dat beleid of praktijken die bijvoorbeeld een homo koppel een bruidstaart ontzeggen niet alleen maar uitingen zijn van religieuze vrijheid ze brengen echte psychologische schade toe", schreven onderzoekers Nathaniel Frank en Kellan Baker in een column in de Washington Post. Frank zei in een persbericht dat de effecten van discriminatie zijn 'verergerd' voor niet blanke holebi's en transgenders en holebi & trans+ jongeren.

Meer info over het onderzoek, 245 studies (Engelstalig) ==> Klik hier


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2019

Dit bericht is gepost op 26 December, 2019 en 3045 keer gelezen.Reageer op dit bericht: