Eerste lesbische burgemeester trouwde haar senator vriendin.Zopas trouwde de nieuw verkozen lesbische burgemeester van de Colombiaanse hoofdstad Bogotá met haar senator-vriendin in bijpassende witte broekpakken. De positie van burgemeester van Bogotá wordt na de president beschouwd als de tweede belangrijkste politieke positie in het land.

Claudia López Hernández, 49, die lid is van de Green Alliance-partij van Colombia en voormalig journaliste is, werd in oktober verkozen en zal aantreden in januari 2020, waardoor ze de eerste vrouwelijke en eerste openlijk lesbische burgemeester van Bogotá wordt. López trouwde vorige week met haar 44-jarige vriendin de Colombiaanse senator Angélica Lozano Correa.

López plaatste foto's van haar trouwfotoshoot op sociale media waarin het koppel witte broekpakken droeg en schreef: “Op weg naar het gelukkigste moment van mijn leven! 'Ik hou van je, mijn goddelijke Angelica! Bedankt voor het bestaan en voor het altijd van me houden. Ik beloof je te eren en je hele leven van je te houden! Dank aan het leven voor dit prachtige jaar: ik studeerde af met mijn doctoraat, won het burgemeesterschap en trouwde met de liefde van mijn leven! En verder Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar voor iedereen!

De kersverse burgemeester was eerder senator voor de Groenen en vice-presidentskandidaat voor de verkiezingen van 2018. Haar kersvers echtgenote Angélica Lozano Correa is naast senator, voor de Groenen, ook een mensenrechten advocate die zich vooral ook inzet voor de rechten van holebi's & transgenders. Beide dames strijden ook tegen de corruptie in hun land en komen op voor het milieu.

Extra info
Colombia heeft sinds 2011 wetten die holebi's & transgenders beschermen tegen discriminatie. Sinds 2014 kunnen homo & lesbische koppels trouwen en sinds 2015 kinderen adopteren en lesbiennes mogen gebruik maken van IVF, en worden homo & lesbische koppels beide automatisch ouders wanneer ze een kind krijgen of adopteren. Sinds 2016 worden ook buitenlandse huwelijken erkent. Holebi's mogen al sinds 1999 openlijk dienen in het leger, transgenders sinds 2015. Ook nog sinds 2015 kunnen transgenders zonder voorwaarden hun gender laten aanpassen en kan er op een geboorte certificaat een X komen in plaats van een V of M.

LEES OOK
BRITS POLITICUS & ANTI BREXIT POLITICUS NA 21 JAAR HUWELIJK UIT DE KAST

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 22 December, 2019 en 2920 keer gelezen.Reageer op dit bericht: