Zoon van president toont support met holebi, travo & trans gemeenschap op diens eedaflegging.Tijdens de eedaflegging van de linkse president Alberto Fernández werd deze begeleid door zijn 24-jarige zoon, Estanislao Fernández, een grote naam in de drag-scene van Argentinië die bekend staat als ‘DYHZY’, toonde op sublieme wijze zijn support voor gelijke rechten van holebi's transgenders travestieten en anderen met een regenboogvlag in de vorm van een pochet zakdoek in zijn kostuum.

Het gebaar werd opgemerkt door lokale media, die meldden dat hij een regenboogkleurig pochet had gedragen. Estanislao reageerde op sociale media door zichzelf te tonen met de regenboog pochet, waarbij hij schreef: 'Ik wil verduidelijken dat de zakdoek die ik had geen zakdoek was maar een vlag, ja zeker een vlag.'

Estanislao die als dragqueen erg populair is in Argentinië liet verder ook weten dat hij veel support krijgt van zijn vader. Die in een interview in verkiezingstijd zei dat hij hetzelfde voor zijn zoon wil als alle andere vaders, namelijk dat hij gelukkig is. In een radio interview zei de ondertussen kersverse president: "Ik ben erg trots op mijn zoon, hoe kan ik niet trots zijn? Mijn zoon is een rechtenactivist in deze gemeenschap, hij is een groot man."

De presidentszoon had eerder al te maken met politieke homofobie. Eduardo Bolsonaro, zoon van de rechtse leider stuurde hem eerder een bericht op sociale media waarin hij Estanislao belachelijk maakte. Die reageerde door het bericht te delen en de korte tweet: 'Brazilian brothers, we are in this fight together, I love you. Na deze reactie kreeg de presidentszoon steeds meer volgers op sociale media, ook van hetero's.

In 2010 werd Argentinië het eerste Latijns Amerikaans land waar homo's en lesbiennes kunnen trouwen. In 2012 werd dat uitgebreid naar buitenlandse koppels. Ook sinds 2010 mogen homo & lesbische koppels kinderen adopteren en sinds 2013 mogen lesbische koppels gebruik maken van IVF. En de Argentijnse wet op de genderidentiteit van 2012 stelt trans- en niet-binaire mensen in staat om hun legale geslacht te veranderen zonder voorwaarden. Tot slot mogen homo's en biseksuele mannen in Argentinië sinds 2015 bloed geven zonder voorwaarden. Argentinië is daarmee één van de zes landen waar dat kan, in andere landen gelden als voorwaarde van 3 tot 12 maanden (naar gelang het land) géén seks hebben.
LEES OOK
FRISDRANK MERK KWAM MET PRO HOLEBI TRANS EN DRAGQUEEN VIDEO IN ARGENTINIE

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 16 December, 2019 en 2604 keer gelezen.Reageer op dit bericht: