YouTube gaat nu eindelijk ook holebi's en transgenders beschermen.Al maanden lag YouTube onder vuur wegens het niet optreden tegen homofobe video's. Woensdag kwam het bedrijf eindelijk met een nieuw beleid ter bescherming van discriminatie gebasseerd op seksuele geaardheid (o.a holebi), maar ook op basis van gender identiteit (transgender+) en ras.

Vice-president Matt Halprin heeft eindelijk een verklaring gegeven over hoe het bedrijf dit alles gaat bijwerken en aanpakken. Volgens de verklaring staat YouTube “niet langer inhoud toe die iemand kwaadwillig beledigt op basis van seksuele geaardheid, genderidentiteit en ras. Dit geldt voor iedereen, van particulieren, YouTube-makers, tot overheidsfunctionarissen. Het zal ook “gesluierde of impliciete bedreigingen” verbieden, inclusief inhoud die geweld tegen een persoon simuleert of taal die suggereert dat fysiek geweld kan voorkomen.

In het geval van herhaalde discriminatie zal men het beleid aanscherpen. Dit betekent dat naast het omgaan met individuele video's, als een maker herhaaldelijk iemand lastigvalt, ze de mogelijkheid om geld te verdienen via YouTube verliezen. Ook kan iemand die zich meermaal schuldig maakt aan discriminatie op basis van seksuele geaardheid, genderidentiteit en ras zijn profiel verliezen. Video's die in strijd zijn met het nieuwe beleid zullen meteen worden verwijderd.
Wie het nieuwe beleid wil lezen (update 11/12/2019) ==> Klik hier


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 14 December, 2019 en 2650 keer gelezen.Reageer op dit bericht: