Uniek: Eerste holebi & transgender altaar schilderij in Kerk van Zweden.De Kerk van Zweden (Church of Sweden) heeft zopas zijn eerste holebi en transgender altaarstuk onthuld, het kunstwerk komt achter een altaar te hangen. Tegenstanders (holebi- en transfoben) zijn er niet blij mee.

Het schilderij dat de titel kreeg 'het paradijs' toont homo en lesbische koppels en transgenders, getooid in vijgen bladeren in het Hof van Eden (Garden of Eden), en werd gemaakt door de lesbische kunstenares Elisabeth Ohlson Wallin. De Sint-Pauluskerk in Malmö onthulde het altaarstuk op de eerste dag van de advent (1 december) om "grotere inclusie en identificatie in de kerk" te creëren.

"We zijn dankbaar voor het kunstenaarschap van Elisabeth, dat ons in staat stelt een geloofwaardige kerk te bouwen die laat zien dat we allemaal, ongeacht van wie we houden en identificeren, zijn ondergebracht in het paradijs." Een van de pastors in de kerk schreef op Twitter: "Op Zondag werd geschiedenis geschreven. Het enige holebi & transgender altaarstuk van Zweden werd ontvangen door de St Paul's kerk in Malmö ... We zijn zo blij en trots!

Niet verwonderlijk kwamen er ook enkele negatieve reacties op het schilderij. Een persoon schreef op sociale media: "Ik ben niet onder de indruk. Dit gaat niet over christelijke waarden, maar alleen over politiek activisme, beschamend.' Een ander persoon schreef: 'Dit is een antichristelijke ketterij die het altaar en de eucharistie verafschuwt. De verantwoordelijken moeten worden geëxcommuniceerd.'

Kunstenares Ohlson Wallin staat erom bekend controverse te veroorzaken met haar kunst onder conservatieve christenen. In 2012 herschiep ze het laatste avondmaal van Leonardo Da Vinci, maar dan met een transgender Jezus. Toen het stuk in Servië werd vertoond, moest het 24/7 door gewapende bewakers bewaakt worden bekeken.

De kerk van Zweden staat erom bekend progressief te zijn als het gaat om holebi & transgender rechten. De kerk begon koppels van hetzelfde geslacht toe te staan religieuze zegeningen in kerken te voltrekken in 2007, en staat sinds 2009 kerkelijke huwelijken van homo en lesbische koppels toe. En in 2017 adviseerde de Kerk van Zweden geestelijken om te stoppen met het verwijzen naar God met mannelijke voornaamwoorden voor meer inclusief taalgebruik.

De Kerk van Zweden is een luthers kerkgenootschap. Het plaatst zich onder een apostolische successie en is in volle communie met de Anglicaanse Kerk. De Anglicaanse kerken staan wereldwijd bekend om zijn holebi & transgender vriendelijke houding, al is dat met uitzondering van enkelen niet overal zo. Sinds 1960 worden er vrouwen tot priester gewijd. En sinds 1994 worden er geen priesters meer gewijd die tegenstander zijn van vrouwelijke geestelijken. De priesters van de Kerk van Zweden mogen ook trouwen, en vele van hen hebben een homo of lesbisch huwelijk. Sinds enkele jaren mogen priesters niet langer weigeren homo & lesbische huwelijken kerkelijk in te zegenen, al zou dat nooit een probleem zijn geweest.
LEES OOK
MORMOONSE KERK SCHRAPT ANTI HOLEBI STANDPUNTEN + REACTIE BEROEMDE HOLEBI
DUITSE KERK GAAT SPIJTBETUIGING UITSPREKEN TEGENOVER HOLEBI'S
PAUS VALT OPNIEUW TRANSGENDERS AAN, EN DIT KEER OOK INTERSEKSE PERSONEN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 03 December, 2019 en 3248 keer gelezen.Reageer op dit bericht: