Lesbische gevangenen mogen elkaar bezoeken.De Brugse rechtbank heeft vandaag in kort geding ingestemd met de vraag van twee gehuwde lesbisch gedetineerden, die verblijven in de gevangenis van Brugge, om gewoon bezoek te mogen hebben. De gevangenisdirectie stemde eerder toe dat de vrouwen intiem contact mogen hebben.

De rechter kende in zijn uitspraak geen dwangsom toe, de vordering om de twee vrouwen in dezelfde sectie onder te brengen zodat ze nog meer contact met elkaar kunnen hebben werd afgewezen.

Het gewone bezoek dat ze wel hebben verkregen, houdt in dat de vrouwen elkaar enkele keren per week mogen ontmoeten in een aangename omgeving binnen de gevangenismuren.

De gevangenisdirectie argumenteerde dat de vrouwen elkaar al elke voormiddag zien bij het werken, elke namiddag bij het volgen van cursussen en tussendoor nog een uur bij de wandeling. De rechter stelde in zijn beschikking dat de finaliteit van werken en wandelen niet dezelfde is als een intiem bezoek.

De beschikking is uitvoerbaar bij voorraad. Daarbij geeft de rechter dan aan beide partijen de toelating om het vonnis of arrest meteen te laten uitvoeren, en dit zonder te moeten wachten tot er verzet of hoger beroep ingesteld is.

De Belgische staat kan nog wel in beroep gaan tegen deze uitspraak.holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 24 January, 2007 en 2531 keer gelezen.Reageer op dit bericht: