Meer dan kwart millennials wil geen vrienden zijn met iemand die hiv heeft.Meer dan een kwart van de Amerikaanse millennials (23 tot 36 jarigen) meldt dat ze vermijden iemand te knuffelen, praten met of vrienden willen zijn met iemand die hiv-positief is. En 41% van de generatie Z (18 tot 22 jarigen) is helemaal niet of amper geïnformeerd over HIV, in vergelijking met 23 procent van de millennials. Dit blijkt uit een studie van de Prevention Access Campaign en het farmaceutische bedrijf Merck.

De studie bracht wijdverspreide onwetendheid en stigma van jonge mensen aan het licht als het gaat om hiv. Dertig procent van de hiv-negatieve millennials (mensen tussen de 23 en 36 jaar) zei dat ze liever niet sociaal zouden communiceren met iemand die hiv heeft. En één op de drie Millennials uit de zwarte en latino gemeenschappen meldden dat ze zelfs geen handen willen schudden of drankjes of gebruiksvoorwerpen delen met iemand die hiv heeft.

Als reactie op de bevindingen van het onderzoek dat in de zomer van 2019 werd gedaan onder bijna 1600 generatie Z en millennial individuen, lanceerden Merck en de Prevention Access Campaign een campagne met de titel "Owning HIV: Young Adults and the Fight Ahead". Nodig omdat ondanks wetenschappelijke vooruitgang en tientallen jaren van hiv-belangenbehartiging en educatie, wijzen op een verontrustende trend: jonge volwassenen worden overweldigend niet geïnformeerd over de basisprincipes van HIV.

Bruce Richman, uitvoerend directeur van de Prevention Access Campaign en de Undetectable Equals Untransmittable campagne , zei in een verklaring. "Deze bevindingen zijn een oproep tot actie die de crisis in de Verenigde Staten nog lang niet voorbij is. Het is tijd om een echt gesprek over hiv en seksuele gezondheid onder de Amerikaanse jongeren op gang te brengen en innovatieve en betrokken initiatieven uit te rollen om hiv-stigma te onderwijzen en te bestrijden". Nieuwe hiv-diagnoses in de VS bleven stabiel tussen 2012 en 2016, maar stegen onder mensen van 25-29 jaar.

Uit het onderzoek van Merck en de Prevention Access Campaign bleek ook dat een meerderheid van generatie Z en millennial generatie niet vertrouwd zijn met de term niet detecteerbaar en de zinnen niet detecteerbaar is niet-overdraagbaar. De termen verwijzen naar het feit dat mensen die met HIV leven in behandeling zijn en een niet-detecteerbare virale belasting bereiken en behouden geen risico lopen om HIV seksueel over te dragen.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 27 November, 2019 en 2676 keer gelezen.Reageer op dit bericht: