Crisis in Chili breidt zich uit naar harde aanpak van holebi's door politie.De crisis in Chili breidt zich uit naar een harde aanpak van holebi's. Al een maand komt het Chileense volk elke dag op straat, en de noodtoestand is al geruime tijd van kracht. En terwijl de Chileense revolutie met harde hand door de overheid in de grond wordt gestampt, en de bevolking zijn eigen infrastructuur vernield, komen er berichten dat de crisis zich uitbereidt naar zware homofobe aanvallen tegen holebi's in het bijzonder homo mannen, gepleegd door de Carabineros (de nationale politie van Chili).

Regelmatig worden er zonder enige reden homo mannen opgepakt en zonder aanklacht of proces opgesloten. Daarbij worden ze mishandeld door de politie aldus enkele getuige verklaringen in de buitenlandse pers. "Ze trokken mijn kleren uit. Ze sloegen me voor de ogen van anderen en dwongen me documenten te tekenen die ik niet mocht lezen". Een andere jonge homo verklaarde: "Voor tal van officieren begon de politie me te slaan, ze dwongen me te schreeuwen dat ik een vuile flikker (homo) ben, ze sloegen hard op mijn hoofd, tot ik zei wat ze wilde horen, daarna gingen ze nog door, tot ik bewusteloos raakte".

De twee getuigenissen van de twee homo mannen zijn slechts twee voorbeelden van velen, van homo's die zonder enige reden en aanklacht worden opgepakt en vastgehouden door de Carabineros. In elke getuigenis is sprake van marteling en misbruik. Het aantal homofobe aanvallen werd gemeld bij het Chileense Instituto Nacional de Derechos Humanos (Nationaal Instituut voor de Rechten van de Mens), en hoewel het eerder af en toe gebeurde, zijn het aantal aangifte sinds de uitbarsting van de revolutie verdriedubbeld.

De Carabineros kwamen eerder al in opspraak door de manier waarop ze omgaan met holebi's en transgenders. Eerder werd een gevangenisofficier aangeklaagd wegens het fysiek misbruiken van vijf homo mannen in een gevangenis in Santiago. Een eerder was er een 19-jarige homo die werd vastgehouden en uren lang werd uitgescholden door de politie. "Ze lachten me uit omdat ik homo ben, ze vertelden me dat ik een flikker ben en dat mannen niet huilen".

Gezien de situatie van het moment in Chili hebben zowel holebi's als transgenders, evenals hetero's niets aan gelijke rechten- of mensenrechten wetten. Holebi's zijn sinds 2012 beschermd tegen discriminatie en haatmisdaden, maar daar hebben ze op dit moment, gezien de chaos in het land niets aan. Voor de chaos in het land was de overheid in bespreking over het homohuwelijk en adoptie rechten.
LEES OOK
TURKSE PRIDE AANGEVALLEN DOOR DE POLITIE
TRANSGENDERS STEEDS VAKER SLACHTOFFER VAN GEWELD DOOR DE POLITIE IN DE VS
OPSLUITEN HOLEBI'S & TRANS DOOR POLITIE IN AZERBEIDZJAN ONWETTELIJK MAAR BLIJFT DOOR GAAN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 24 November, 2019 en 2714 keer gelezen.Reageer op dit bericht: