Zes minderjarige jongens opgepakt na gewelddadige overval op homo na afspraakje op Grindr.In augustus werd een 47-jarige Nederlandse homo slachtoffer van een gewelddadige roof door een jongeren bende die via de homo dating app Grindr slachtoffers lokte om hen te beroven. De feiten speelden zich af in de omgeving van Bilthoven (provincie Utrecht) het slachtoffer woont in Soest. Ondertussen zijn er al zes jongeren aangehouden.

Het slachtoffer had via de homo-datingapp Grindr afgesproken met een man die zich ‘Bashu’ noemde. De date verliep in het begin gemoedelijk, maar na enige tijd kwamen vijf jongens die hem mishandelden en beroofden van zijn geld, telefoon en bankpas. Ook de date was bij de roof betrokken. Hij en de vijf andere jongens dwongen het slachtoffer om steeds verder het bos in te lopen. Pas toen het slachtoffer hard ging schreeuwen en meerdere keren kort wist te ontsnappen, sloegen de daders op de vlucht. De man raakte bij de roof gewond.

Begin november werden er al drie minderjarigen opgepakt. Het ging daarbij om één 17-jarige jongen uit Zeist en twee 17-jarige inwoners van Bilthoven. Van in het begin ging de politie er vanuit dat het om een jeugdbende gaat, gebaseerd op de getuigenis van een jonge man. De zaak van het slachtoffer werd behandeld in het Nederlandse Televisie programma 'Opsporing Verzocht', daarin sprak men over de jongen die zich Bashu noemde over een jongen met lichtgetinte huidskleur mogelijk rond de 25 jarig en dus de enige meerderjarige en hij zou ook een vuurwapen bij zich hebben gehad. De andere jongens werden eveneens beschreven als met een lichtgetinte huidskleur en eentje met een blanke huidskleur.

Volgens de politie zorgde de media aandacht van het Tv-programma ervoor dat men na enkele tips over kon gaan tot de aanhouding van opnieuw drie minderjarige jongens. De verdachten die nu zijn opgepakt zijn een jongen van 15 uit Utrecht en twee 17-jarige jongens uit Bilthoven. In totaal zijn er nu zes minderjarige jongens opgepakt. Uit onderzoek van de recherche bleek dat er mogelijk nog een man slachtoffer is geworden van deze groep. De politie weet niet wie dit is, maar wil erg graag met hem in contact komen.
LEES OOK
OPLICHTERS DOEN ZICH VOOR ALS SLACHTOFFERS VAN HOLEBI OF TRANSFOBIE OP GRINDR
NEDERLAND VOORNAMELIJK ENKEL OP PAPIER HOLEBI EN TRANSGENDER VRIENDELIJK
NEDERLANDS LESBISCH TRANSGENDER KOPPELTJE WEG GEPEST + REACTIE NEDERLANDSE POLITICI
UITSCHELDEN MET HOMO OF FLIKKER IS GEEN HOMOFOBIE ALDUS RECHTER
NEDERLANDSE LESBIENNE SLACHTOFFER VAN HOMOFOBEN

Bron: nos.nl, rozegolf nl, opsporing verzocht.

Dit bericht is gepost op 21 November, 2019 en 2637 keer gelezen.Reageer op dit bericht: