Uniek: Amerikaanse homo tiener wint zitje in gemeenteraad.De 19-jarige Keagan Roberts won zopas de tweede meeste stemmen voor een zitje in de gemeenteraad van South Berwick Town, een stadje met een bevolking van net 7.500 inwoners. Nadat hij is beëdigd, wordt Roberts het jongste gemeenteraadslid in de geschiedenis van South Berwick, evenals een van de jongste gekozen functionarissen in de hele Verenigde Staten.

Roberts won de plaatselijke verkiezing in South Berwick, een stadje in York County, Maine. Keagan is net als zijn tweelingbroer openlijk homo en zei in een interview: 'het is een kleine stad, waar iedereen, iedereen kent, en een geweldige plek om op te groeien, ook als homo. Ik kwam op school uit de kast, en ik had amper tot geen last van pesterijen, iedereen was zo tolerant, het was ongelooflijk. Het feit dat mijn tweelingbroer ook homo is maakte het makkelijker om uit de kast te komen. Ook buiten de school werd ik meteen aanvaard, door mijn eigen familie, de buren, de hele straat”.

Door zijn overwinning krijgt Roberts naar eigen zeggen de kans om iets terug te doen aan zijn gemeenschap. Pittig detail is het feit dat hij pas erg laat kandidaat was voor een zitje in de gemeenteraad en dat hij dan toch nog het op één na grootste aantal stemmen haalde, ruim 20,5 procent van de totale stemmen. Toen bekend werd dat hij een zitje had gewonnen was hij even sprakeloos maar ook erg trots. Roberts zegt dat hij zich vooral wil richten op de jeugd in zijn stadje. Verder is de politiek hem niet vreemd. Zijn moeder is lokale vertegenwoordiger in het Huis van Afgevaardigden van Maine, waarin ze sinds 2018 zetelt.

In de afgelopen vier jaar, niet toevallig de eerste termijn van huidig Amerikaans president, wonnen er nooit eerder zo vaak openlijke holebi en transgender politici, zowel in kleine steden als in grotere in gemeenteraden maar ook in het Huis van Afgevaardigden en de Senaat. Dit betekent dat vooral Republikeinen in de toekomst steeds vaker moeten opboksen tegen holebi & transgender kandidaten waardoor het op termijn niet meer vanzelfsprekend is dat een anti holebi of anti transgender wet wordt ingevoerd, en zelfs al gebeurd dat wel, is telkens de kans groot dat ze terug worden afgevoerd mede met dank aan openlijke holebi & transgender politici en niet te vergeten, een ook steeds groter wordende groep van openlijke holebi rechters in plaatselijke rechtbanken.

In 1977 was Harvey Milk een van de eerste openlijk homoseksuele stadsbestuurders in de Verenigde Staten. In 1978 werd hij door een homofoob vermoord. Anno 2019 zijn er weliswaar steeds meer openlijke holebi & transgender politici, maar toch blijft hun aantal klein en gaat het minder snel vooruit dan men zou verwachten sinds 1977. De vooruitgang is vooral merkbaar in de afgelopen 3 a 4 jaar, het toont vooral aan dat een steeds groter deel van de Amerikanen steeds vaker holebi's & transgenders aanvaarden, al zijn deze laatste nog in de minderheid, maar ze zijn er wel. De verkozen holebi's & transgenders zijn in 99% van de gevallen ook anti Trump stemmen gezien het feit het bijna altijd om Democratische verkozenen gaat.
LEES OOK
TRUMP VERLIEST DRIE RECHTBANKEN SCHRAPPEN ANTI HOLEBI EN TRANSGENDER WET - 2019
REPUBLIKEINEN KOMEN TEGENOVER 21 OPENLIJKE HOLEBI & TRANS POLITICI TE STAAN - 2019
UNIEK: IN 1 KLAP 21 OPENLIJKE HOLEBI'S VERKOZEN VOOR HET HUIS VAN AFGEVAARDIGDEN - 2018

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 18 November, 2019 en 2379 keer gelezen.Reageer op dit bericht: