57 Britse politici stemden niet voor Europese resolutie die Pools wetsvoorstel afkeurt.Het Europees Parlement heeft recent een resolutie aangenomen waarin ze hun bezorgdheid uiten over een wetsvoorstel waarbij men in Polen seksuele voorlichting aan minderjarigen strafbaar wil maken. Het Poolse wetsvoorstel wil leraren die seksuele voorlichting geven aan minderjarigen bestraffen met een celstraf van drie jaar, waarbij er ondertussen een voorstel is gekomen om deze straf naar vijf jaar te verhogen.

En hoewel een meerderheid de resolutie aangenomen heeft blijkt dat 57 Britse conservatieve en pro Brexit partij politici tegen hebben gestemd of zich onthielden van stemming. Britse holebi's klagen dit aan omdat er al jaren een enorme stijging is in het aantal haatmisdaden tegen holebi's & transgenders in het Verenigd Koninkrijk, waarbij verschillende onderzoeken al uit wezen dat de stijging er is gekomen sinds de Brexit soap aan de gang is.

De leden van het Europees Parlement benadrukten dat voorlichting aan jongeren over gender gelijkheid, instemming en wederzijds respect kan helpen gender stereotypen, homofobie, transfobie en gender gerelateerd geweld te voorkomen en te bestrijden. Bovendien stellen ze ook dat het ernstige gebrek aan informatie jongeren kwetsbaar maakt voor niet alleen seksuele uitbuiting, maar ook voor misbruik, geweld en online pesterijen, om nog maar te zwijgen over ongewenste zwangerschappen, een stijging in het aantal soa's (seksueel overdraagbare aandoeningen) en zelfs seksueel geweld.

Volgens Poolse politici die het wetsvoorstel willen doordrukken gaat het om een voorstel tot wetswijziging van de reeds bestaande anti-pedofilie wet. Tegenstanders van het wetsvoorstel stellen dat minderjarigen door de wet eerder meer kwetsbaar zullen worden slachtoffer te worden van pedofielen / pedoseksuelen omdat ze niet geleerd hebben wat er wel en niet kan op seksueel vlak wegens het ontbreken van elke vorm van seksuele voorlichting.

In Polen zijn het voornamelijk politici die zeer anti holebi & anti transgender zijn. De bevolking is de laatste jaren eerder verdeeld, wat vooral blijkt uit het feit dat er steeds meer openlijke holebi & transgender politici verkozen raken, voornamelijk in kleinere steden en dorpen. De gelijke rechten voor holebi's & trangenders omvatten momenteel enkel: anti discriminatiewet op het vlak van werk en goederen en diensten. Holebi's mogen openlijk dienen in het leger. Transgenders mogen legaal hun gender laten passen. Adoptie recht enkel voor alleenstaande homo's of lesbiennes. En tot slot erkenning van Europese homohuwelijken, maar niet van Poolse homo en lesbische koppels zelf.
LEES OOK
VLAAMS BELANG STEMDE NIET VOOR RESOLUTIE DIE DOODSTRAF HOMO'S VERWERPT IN EU PARLEMENT
RUSLAND OPNIEUW VEROORDEELD DOOR EUROPEES HOF VOOR DE RECHTEN VAN DE MENS
EUROPESE LEIDERS KOMEN OP VOOR HOLEBI'S MAAR VERGETEN DAT ER OOK DODEN VALLEN IN EUROPA

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 16 November, 2019 en 2508 keer gelezen.Reageer op dit bericht: