In dit land worden holebi's, transgenders, feministen en atheïsten geclassificeerd als extremisten.Homoseksualiteit, feminisme en atheïsme worden vanaf nu geclassificeerd als extremistische ideeën en extremisme in Saoedi-Arabië, volgens het Veiligheidsagentschap van het land. De claims zijn dit weekend gemaakt in een officiële promotievideo die is gepost door het geverifieerde Twitter-account van het Staatsveiligheidsbedrijf van Saudi-Arabië. Vreemd genoeg is de video later verwijderd.

Volgens Reuters vermeldde de video homoseksualiteit, feminisme en atheïsme als takfir (Takfir is binnen de soennitische islam het verklaren van een gelovige of een groep gelovigen tot kafir (ongelovige). Een voice-over zei dat "alle vormen van extremisme en perversie onaanvaardbaar zijn."

Homoseksualiteit en atheïsme zijn bijvoorbeeld al langer illegaal en kunnen zelfs bestraft worden met de dood in de absolute monarchie. Saoedi-Arabië staat bekend als een van de slechtste landen wat betreft de mensenrechten van holebi's en transgenders. De wet straft daden van homoseksualiteit of cross-dressing waaronder men ook transgenders rekent, met: openbare zweepslagen, chemische castraties, mishandelingen en martelingen, burgerlijke aanvallen, levenslange gevangenisstraf en regelmatig ook de doodstraf. Zelfs het ondersteunen van groepen die worden beschouwd als extremistisch kunnen leiden tot een celstraf, waardoor (holebi) activisten ook gevaar lopen.
UPDATE: avond 13/11/2019
Vandaag liet de overheid van Saudi-Arabië weten dat men feminisme niet als extremisme beschouwd zoals eerder werd verkondigd. Maar, homoseksualiteit en atheïsme blijven dat wel, en blijven ook als misdaad worden beschouwd dat moet worden bestraft.
LEES OOK
STUDIE BOEKEN PREDIKEN GEWELD TEGEN HOLEBI'S - 2018
OEGANDA LEGT WET DIE HOMO ZIJN MET DE DOOD STRAFT OPNIEUW OP TAFEL - 2019

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 13 November, 2019 en 2410 keer gelezen.Reageer op dit bericht: