Kunstenaar zet beeld met vleugels voor transgender+ gemeenschap in New-York.Een kunstenaar in New York heeft de transgender+ gemeenschap geëerd met een vleugelachtig beeld in Tribeca Park, Lower Manhattan (foto). Kunstenaar Rubem Robierb maakte het drie meter hoge en 13 meter brede paar parelwitte vleugels uit glasvezel, bovenop een stalen en betonnen voet. En dit er ere van de transgender gemeenschap voor zijn kracht & moed.

"Plaats jezelf tussen de vleugels, sluit je ogen en doe een wens," zegt Robierb. “Stel je voor dat je reist naar de plek waar je dromen uitkomen. Dit is een monument voor de dromers, want wij zijn degenen die leven en sterven om het onmogelijke te laten gebeuren.”

De onthulling van het New Yorkse beeldhouwwerk ter ere van de transgender+ gemeenschap kreeg de naam Dandra, genoemd naar een transvrouw uit Brazilië genaamd Dandara dos Santos, die in 2017 werd vermoord, werd bijgewoont door tal van transgenders en holebi's, kunstenaars, galeriehouders en vele anderen.

"Als eerbetoon aan de kracht en moed van de Trans+ gemeenschap heeft Dandara een belangrijke boodschap en betekenis," zei Robierb. "En ik voelde dat New York City een plek was om dit te presenteren." Laat het niet enkel een ontmoetingsplaats zijn en een plek die je er aan herinnert dat je dromen waar kan maken, maar laat het ook het bewustzijn over de noodzaak van degelijke wetten zijn die transgender+ mensen beschermen." Een sneer naar de anti transgender wetten van president Trump.

Peppermint, een voormalige RuPaul's Drag race-deelnemer en transactivist, sprak bij de onthulling van het beeld. "Hopelijk zal dit zal het begin zijn van een ruimte voor transgenders, holebi's en velen anderen waar ze elkaar kunnen ontmoeten en weten dat hun dromen kunnen worden gerealiseerd."

In het afgelopen jaar werden er al 22 transgenders vermoord in de Verenigde Staten, allen waren ze transvrouwen met niet blanke huidskleur. Hun namen zijn: Dana Martin, Jazzaline Ware, Ashanti Carmon, Claire Legato, Muhlaysia Booker, Michelle Washington, Paris Cameron, Chynal Lindsey, Chanel Scurlock, Zoe Spears, Brooklyn Lindsey, Denali Berries Stuckey, Kiki Fantroy and Pebbles LaDime Doe. Tracy Single, Bailey Reeves, Bee Love Slater, Elisha Stanley Itali Marlowe, Brianna Hill en Alicia Simmons die afgelopen zondag werd vermoord en daarmee het 22ste dodelijke slachtoffer werd van transgender haat.
LEES OOK
AL TWINTIG TRANSGENDER VROUWEN VERMOORD IN DE VERENIGDE STATEN - Oktober 2019
ONDANKS ANTI TRANSGENDER WETTEN VAN TRUMP KOMT SAN FRANCISCO OP VOOR TRANSGENDERS
TRUMP ADMINISTRATIE KOMT MET DERDE ANTI TRANSGENDER WET
HOOGSTE OFFICIER NATIONAL GUARD VAN CALIFORNIE GAAT IN TEGEN TRUMPS ANTI TRANS WET - 2019
STAD NEGEERT TRUMP OM TRANSGENDER NON-BINARY ZEBRAPAD TE VERWIJDEREN - 2019

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 08 November, 2019 en 2676 keer gelezen.Reageer op dit bericht: