Ondanks anti transgender wetten van Trump komt San Francisco op voor transgendersSinds vrijdag wappert er aan het stadhuis van San Francisco een transgender vlag, en dit naar aanleiding van de Trans Awareness maand van de stad. Het stadhuis kleurde bovendien voor één dag ook in de kleuren van de transgender vlag.

Transmensen uit de hele stad vergezelden burgemeester London Breed, senator Scott Wiener en supervisor Rafael Mandelman voor de ceremonie. De burgemeester zei: “In San Francisco vieren we onze diversiteit. Ondanks transfobe en onverdraagzame inspanningen (vanuit de Trump administratie) in het hele land om de rechten van transgenders te ontmantelen, zal onze transgemeenschap nooit worden gewist. We zijn vastbesloten onze investeringen in de transgemeenschap voort te zetten, ondersteuning te bieden via beleid en programma's en onze onverzettelijke toewijding aan gelijke rechten voor iedereen te handhaven. ”

Clair Farley, directeur van Office of Transgender Initiatives, voegde eraan toe: “Hier in San Francisco vieren we de Transgender Awareness Month om te benadrukken hoe de gemeenschap en de stad samenwerken om gelijkheid te bevorderen voor trans- en genderconforme gemeenschappen. Dit is ook een tijd om ons te aarden in onze naleving van Transgender Day of Remembrance, een dag waarop we respect hebben voor het leven van de overwegend zwarte transgendervrouwen die we hebben verloren door anti-trans geweld. Omdat transgenders door het hele land worden aangevallen, zal San Francisco niet rusten voordat iedereen in onze gemeenschap het goed heeft en een veilige plek heeft.

Senator Scott Wiener zei: 'Itali Marlowe, Elisha Chanel Stanley, Bailey Reeves en Jordan Cofer zijn slechts enkele van de prachtige trans personen die we dit jaar hebben verloren aan de epidemie van hatelijke, tragische moorden. Terwijl onze federale overheid de transgendergemeenschap de rug toekeert en aanvalt, moeten we ons opnieuw inzetten voor onze transgender vrienden. In San Francisco zullen we transgenders altijd steunen en ik blijf me inzetten voor de strijd voor veiligheid, waardigheid en gelijkheid."

Supervisor Rafael Mandelman zei: “De trans burgerrechtenbeweging begon in San Francisco bij de opstand van de Compton's Cafeteria. Dit jaar heeft de stad historische investeringen gedaan in transhuisvesting met Our Trans Home SF en het eerste opvangcentrum van de staat geopend voor transjongeren. Dit zijn belangrijke mijlpalen, maar we hebben nog veel meer te doen."

Sinds Trump Amerikaans president is hebben transgenders het erg moeilijk. Zo voerde hij al volgende wetten / orders in:
- Verbod transgenders in het leger
- Verbod gebruik van openbare toiletten behoorende bij de "nieuwe" gender (ook op scholen)
- Zorgverleners mogen transgenders uitsluiten op basis van religieuze vrijheid
- Daklozen centra mogen transgenders weigeren op basis van religieuze vrijheid
- Hiv preventie en Hiv gezondheidszorg centra mogen transgenders weigeren op basis van religieuze vrijheid
- Plan om officiële erkenning van transgenders terug te draaien waarbij het dan in de V.S enkel nog mogelijk zou zijn om zich door de overheid te laten erkennen als man of vrouw, met daarboven op het schrappen van transgenders uit de Civil Rights Act van 1964.
LEES OOK
AL TWINTIG TRANS VROUWEN VERMOORD IN DE VERENIGDE STATEN - - Oktober 2019
HOOGSTE OFFICIER NATIONAL GUARD VAN CALIFORNIE GAAT IN TEGEN TRUMPS ANTI TRANS WET - 2019
STAD NEGEERT TRUMP OM TRANSGENDER NON-BINARY ZEBRAPAD TE VERWIJDEREN - 2019
TRUMP ADMINISTRATIE KOMT MET DERDE ANTI TRANSGENDER WET - 2019
PROTEST TEGEN TRUMPS PLANNEN OM TRANSGENDERS TE WISSEN - 2018

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 04 November, 2019 en 2622 keer gelezen.Reageer op dit bericht: