Transgenders & intersekse personen eindelijk opgenomen in anti-discriminatiewet Nederland.In juli kon je bij holebi info al lezen dat Nederland transgenders en intersekse personen beter gaat beschermen, en eindelijk is het zo ver. Sinds vrijdag 1 november worden Nederlandse transgenders en intersekse personen wettelijk beschermd tegen discriminatie. De wet is een initiatief van D66, PvdA en GroenLinks.

In de Algemene wet gelijke behandeling (Awgb) staat vanaf nu dat mensen niet gediscrimineerd mogen worden op grond van hun geslachtskenmerken, genderidentiteit en genderexpressie.

De Awgb-wet moet mensen beschermen tegen onder meer discriminatie op werk, in het onderwijs, bij huisvesting, in de gezondheidszorg en de dienstverlening. Klachten over discriminatie worden gemeld bij het discriminatiemeldpunt van het College van de Rechten van de Mens.

Eerder was er geen wet die transgenders en intersekse personen expliciet tegen discriminatie beschermt. Volgens het Transgender Netwerk kreeg 40 procent van de transgender personen in Nederland het afgelopen jaar te maken met discriminatie op het werk. 43 procent van deze groep was slachtoffer van geweld.
LEES OOK
NEDERLANDSE TRANSGENDERS ZEVEN KEER VAKER SLACHTOFFER VAN GEWELD - 2018
TWEEDE PERSOON DIE EEN X IN PASPOORT MAG LATEN ZETTEN VIA RECHTBANK IN NEDERLAND - 2019
TRANSGENDER KINDEREN MOETEN LANGST RECHTER OM GENDER AANPASSING IN NEDERLAND - 2019
NEDERLAND ZETTE TRANS ASIELZOEKSTER DIE ZICHZELF VAN LEVEN WILDE BEROVEN OP STRAAT - 2019
NEDERLANDS LESBISCH TRANSGENDER KOPPEL WEG GEPEST + POLITIEKE REACTIE + VIDEO - 2019

Bron: at5.nl

Dit bericht is gepost op 03 November, 2019 en 2580 keer gelezen.Reageer op dit bericht: