Trump geeft gezondheids- programma's en medewerkers wettelijk toestemming te discrimineren tegen holebi's & transgenders.Het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services (HSS) van de Trump-administratie heeft non-discriminatiebescherming voor holebi's en transgender+ personen geschrapt in federaal gefinancierde gezondheidsprogramma's. De maatregel is meteen van kracht gegaan.

Het is de zoveelste anti holebi & transgender+ maatregel @ wet sinds Trump president is. In augustus van dit jaar kwam er al een wet die werkgevers toestaat te discrimineren op basis van religieuze bezwaren tegen holebi's en transgenders. En ook nog dit jaar kwam er een wet die adoptie centra de mogelijkheid geeft om eveneens te discrimineren tegen holebi's en transgenders op basis van religieuze bezwaren.

In een regelwijziging die vrijdag (1 november) is aangekondigd, hoeven gezondheidsprogramma's die subsidies ontvangen van HSS zich niet langer te houden aan non-discriminatierichtlijnen die holebi's en transgender+ personen beschermen. De Trump-regering veranderde de regel in naam van religieuze vrijheid. De wet staat trouwens ook discriminatie toe tegen vrouwen die abortus willen plegen.

De aankondiging van HHS zei: "De voorgestelde regel vertegenwoordigt de sterke toewijding van de Trump-regering aan de rechtsstaat, de grondwet, federale statuten en beslissingen van het Hooggerechtshof. Deze vereisen dat de federale overheid geen inbreuk maakt op de godsdienstvrijheid in haar werking van HHS-subsidieprogramma's."

De Trump-regering heeft eerder al voorgesteld om regels terug te draaien die holebi's en transgenders beschermen tegen discriminatie op grond van een bepaling van de Affordable Care Act (ACA). Deze nieuwe aanval op vlak van holebi en transgender gezondheidszorg zal holebi en transgender+ discriminatie nog meer mogelijk maken door alle zorgaanbieders met overheidsfinanciering.

Eerder schrapte de Trump overheid al gezondheidsdiensten voor transgender personen, daarbij gaat het vooral om het weigeren van gezondheidszorg aan transgender personen op basis van religieuze overtuiging. En ook dit jaar was er nog een tweede anti transgender maatregel, die betreft het legaal zijn van discriminatie tegen dakloze transgenders op basis van religieuze overtuiging. De Trump administratie gaf de Amerikaanse afdeling huisvesting en stedelijke ontwikkeling al de toestemming om transgenders de toegang te weigeren tot opvangcentra voor daklozen.
LEES OOK
TRUMP ADMINISTRATIE KOMT MET ZOVEELSTE ANTI HOLEBI WET

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 02 November, 2019 en 2775 keer gelezen.Reageer op dit bericht: