Maak kennis met Jack en Jace een identieke transgender tweeling.Maak kennis met Jack en Jace Grafe, 23, een identieke tweeling beide transgender en opgegroeid in een conservatieve christelijke familie in Baltimore, Maryland en ondertussen verhuisd naar Monroe, Georgia.

Hoewel de tweeledige transitie van de tweeling zeldzaam is, suggereren recente studies dat identieke tweelingen vaker geslachtsdysforie ervaren dan niet-identieke tweelingen. Uit literatuuronderzoek gepubliceerd in het Journal of Sexual waarbij men keek naar tweelingen en transgender zijn, bleek dat 29% van de identieke tweelingen beide transgender zijn en bij 21% van de niet identieke tweelingen is slechts een van beide transgender. Volgens de onderzoekers wijst dit op een mogelijke genetische of biologische link betreffende transgender zijn.

Jack en Jace werden in 1995 geboren als identieke meisjes tweeling. Maar allebei voelden ze zich al op erg jonge leeftijd niet goed in hun vel. Zonder dat ze het van elkaar wisten huilden de kinderen toen ze in bed lagen en baden ze tot God in de hoop 's morgens wakker te worden als jongentje. Geen van beide wist toen wat transgender zijn is.

Pas rond de leeftijd van 15 jaar werd er meer en meer duidelijk. Dat gebeurde vooral nadat de jongens samen naar een cosplay conventie gingen en zich beide verkleedde als jongen voor hun karakterrol. Pas rond hun 18de verjaardag besloten ze tegenover elkaar uit de kast te komen, niet wetende dat de ander hetzelfde zou doen. Jack zegt dat hij bang was om aan zijn broer te vertellen dat hij transgender is en dat hij door het leven wilde gaan als jongen. Maar ook Jace had deze gevoelens. Voor beide jongens was het dan ook een prettige ontdekking en vooral opluchting toen ze van elkaar vernamen transgender te zijn. De jongens besloten om toen hun transitie samen aan te vatten en ook samen hun coming out te doen tegenover hun ouders.

De coming out tegenover de ouders verliep ondanks het feit dat deze conservatief christelijk zijn, en de vader priester is, en ze nooit eerder in aanraking waren geweest met transgenders of holebi's bijzonder goed. De jongens hebben ook nog een oudere zus, die er nu in een klap twee broers heeft.

Jack en Jace begonnen in 2017 met het nemen van testosteron. En zijn ondertussen beide afgestudeerd in het strafrecht. Daarnaast zijn ze ook beide werkzaam als plaatsvervangend officier in de politieacademie. Jack vertelt dat hij in het begin wel last had van pesterijen, en dat men zelfs nu soms nog de foute voornaam woorden gebruikt. "Sommigen verwijzen nog steeds naar ons als vrouwen, en wanneer ik 'zij' hoor wanneer ze naar me verwijzen doet dat pijn tot in mijn buik, maar ik begrijp het wel, het is voor velen moeilijk te begrijpen."

Ondertussen zijn de jongens 23 en bekennen beide nog regelmatig last te hebben van identiteitsproblemen, voornamelijk veroorzaakt door onbegrip van de buiten wereld, en waarbij ze vaak wensen dat ze geboren waren als man en niet als vrouw. "Sommige mensen zeggen, je kan je chromosomen niet veranderen, enkel de buitenkant, en soms ga ik dan naar huis en ben ik compleet gebroken," aldus Jace. Maar volgens Jack is alles toch wat makkelijker omdat ze samen zijn. "Het feit dat we een tweeling zijn helpt ons enorm. We staan er niet alleen voor. De een maakt mee wat de ander ook ervaart en dat maakt mij sterker."

Voor de jongens aan elkaar bekenden transgender te zijn kwamen ze tegenover elkaar uit de kast als lesbisch. En omdat seksuele geaardheid niet veranderd met je genderidentiteit vallen de jongens nu nog steeds op meisjes. "Ik wist niet of Jace net als ik ook nog op meisjes zou vallen, ik was bang om het hem te vertellen, maar gelukkig bleef bij hem ook alles hetzelfde," aldus Jack. Sinds augustus van dit jaar zijn beide jongens, na een operatie waarbij hun borsten verwijderd werden, in de Amerikaanse staat Georgia legaal erkend als man. "Eindelijk voelt het nu bijna helemaal zoals het moet zijn," aldus Jack en Jace.
LEES OOK
MOOI GESPREK TUSSEN VLAAMSE TWEELING WAARVAN EENTJE TRANSGENDER EN BEROEMD - 2018
UNIEK BOEK WONDERMOOI ZOALS U MIJ GEMAAKT HEEFT OVER TRANS EN GELOOF IN NEDERLAND
14-JARIGE TRANS JONGEN MAG VAN RECHTER DOOR GAAN MET HORMOON THERAPIE
LEVEN ALS TRANSGENDER IN BELGIE, MEERDERHEID IS HOLEBI EN MEER INFO
TRANSGENDER KINDEREN MOETEN LANGST DE RECHTER IN NEDERLANDNIEUW BOEK LEVEN ALS TRANSGENDER IN BELGIE EN NEDERLAND
1 OP 3 VLAAMSE TRANSGENDERS IS TUSSEN DE 12 EN 18 JAAR OUD
NIEUW VLAAMS BOEK DE WEG NAAR MEZELF VAN NORA MONSECOUR (die inspiratie was voor de film Girl)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 28 October, 2019 en 2581 keer gelezen.Reageer op dit bericht: