Britse Labour en anti Brexit politicus na 21 jaar huwelijk uit de kast.De Britse Labour Party politicus, journalist en Vice-voorzitter van de Europese beweging, Andrew Adonis, 56, is zopas uit de homo kast gekomen nadat hij vier jaar geleden scheidde van zijn vrouw waarmee hij 21 jaar gehuwd was.

Andrew Adonis, Baron Adonis, zoals hij voluit heet, diende in de regering onder Tony Blair en Gordon Brown, en sprak zopas voor het eerst over zijn geaardheid. In interview zei hij: "Ik denk dat ik waarschijnlijk wist dat ik toen homo was [in Oxford], maar ik probeerde het te onderdrukken, net als zoveel van mijn tijdgenoten. Het was een groot ding. De maatschappij is de afgelopen 20 jaar zoveel veranderd. Het is een totale revolutie en ik denk dat het een positieve is." Adonis die twee kinderen heeft vertelde ook dat het erg moeilijk was om tegen zijn ex-vrouw en kinderen uit de kast te komen. Hoe die reageerden is niet bekend.

Adonis is een groot voorstander en pleitbezorger van de Europese Unie en een vocale tegenstander van de Brexit. Na het referendum van 2016 over het VK-lidmaatschap van de Europese Unie, werd hij vervolgens een belangrijke campagnevoerder voor een tweede referendum over het vertrek van de Britten uit de EU. Op 16 mei 2005 werd hij Baron Adonis in de London Borough of Camden waardoor hij de mogelijkheid kreeg om te dienen als minister in het House of Lords. Hij werkte ook mee aan de wet rond huwelijksgelijkheid voor homo en lesbische koppels in Noord-Ierland. En was dus al supporter van gelijke rechten voor holebi's & transgenders nog voor hij zelf uit de kast kwam.

Enkele jaren geleden kwamen de Britten enkele keren in het nieuws vanwege de meeste openlijke homo lesbi en trans politici wereldwijd. Op een bepaald moment waren er meer dan 50 openlijke politici waarvan een meerderheid homo.

LEES OOK
HAATMISDADEN BLIJVEN STIJGEN TEGEN HOLEBI'S & TRANSGENDERS IN ENGELAND EN WALES
EERSTE DUITSE PARLEMENTARIA UIT DE KAST
2 ADVOCATEN DIE MEE HOMOSEKSUALITEIT OPNIEUW LEGAAL MAAKTE IN INDIA UIT DE KAST ALS KOPPEL

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 25 October, 2019 en 2551 keer gelezen.Reageer op dit bericht: