Franse lesbiennes hoeven binnenkort niet meer naar Belgie te komen voor IVF.In Frankrijk is er een wet opkomst die toestaat dat lesbische koppels en alleenstaande vrouwen gebruik mogen maken van IVF (In-vitrofertilisatie). De wet zal meteen een einde maken aan de duizenden lesbische koppels die momenteel hun heil zoeken in Belgiƫ en Spanje.

De opkomst zijnde wet wordt alvast omschreven als president Emmanuel Macron's grootste sociale hervorming sinds zijn aantreden in 2017. Op dit moment mogen enkel heteroseksuele koppels gebruik maken van IVF. Daarom komen voornamelijk Franse lesbische koppels naar ons Belgenlandje voor IVF. In 2016 bracht holebi info hierover al een bericht waaruit bleek dat het aantal Franse lesbiennes dat naar Belgiƫ trok voor IVF jaar na jaar bleef stijgen.

De Nationale Vergadering heeft zopas een wetsvoorstel 55-17 aangenomen om lesbische koppels en alleenstaande vrouwen de procedure te laten gebruiken, maar het moet ook door de Senaat komen voordat het wet kan worden. De kans is zeer groot dat de wet het zal halen in de Senaat. Uit een recent onderzoek blijkt dat 65% van de Fransen voorstander is van de wet.

Enkel een groep van religieuze conservatieven is tegen. Ze plannen al een anti demonstratie op 6 oktober waarbij ze stellen dat lesbische vrouwen en alleenstaande vrouwen toelaten tot IVF behandelingen zorgt voor depressieve kinderen door afwezigheid van vaders. Ook de extreemrechtse partij Front National van Marine Le Pen is vierkant tegen, ook haar achterban zal mogelijk op straat komen. Toch zullen de protesten in vergelijk met die tegen het homohuwelijk (2013) en adoptie recht (2013) mee vallen. Deze anti protesten waren destijds zeer hevig.
LEES OOK
FRANSE HOLEBI KOPPELS KRIJGEN BEWUST PROBLEEM KINDEREN - 2018
KINDEREN VAN HOLEBI OUDERS ZIJN EVEN GELUKKIG ALS KINDEREN VAN HETERO OUDERS - - 2018
HOLEBI & TRANS MILLENNIALS DICHTEN KLOOF MET HETERO'S OVER WEL OF GEEN KINDEREN - - 2019
HOMO PAPA'S ZIJN MEER BETROKKEN BIJ OPVOEDING DAN HETERO PAPA'S - 2019
KINDEREN V HOLEBI KOPPELS BETER OP SCHOOL - BELGISCH NEDERLANDS ONDERZOEK - 2019

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 02 October, 2019 en 2538 keer gelezen.Reageer op dit bericht: