Nederlandse koning kwam op voor holebi's & transgenders in Verenigde Naties speech + video.In een toespraak voor de Verenigde Naties riep de Nederlandse koning Willem-Alexander de wereldgemeenschap op om in actie te komen voor holebi (homo lesbisch biseksueel) en transgender+ mensenrechten.

De Nederlandse koning zei in zijn toespraak dat hij verheugd is dat steeds meer landen de mensenrechten van holebi's en transgender+ personen wettelijk vastleggen. Waarna hij vervolgens zijn hoop uitsprak dat die trend zich verder zet. "Maar woorden moeten uiteindelijk worden omgezet in daden’, aldus de koning. ‘De strijd tegen discriminatie, of die nou in het openbaar in het verborgene wordt gevoerd, moet op alle continenten worden voortgezet."

De koning riep bij de VN ook op tot gerechtigheid voor de slachtoffers van de ramp met de MH-17 en voor actie tegen klimaatverandering. Verder prees hij ook nog zijn vrouw, koningin Máxima, voor haar werk voor de Verenigde Naties, én riep hij de wereld op samen te blijven werken, nu onder meer president Donald Trump een nationalistische wind door de VN laat waaien. "We hebben elkaar meer nodig dan ooit".

Dat de woorden rond de rechten van holebi's en transgender+ personen van de Nederlandse koning belangrijk en zeer nodig waren bewijst het feit dat Amerikaanse diplomaten al geruime tijd hun best doen verwijzingen naar 'seksuele en reproductieve gezondheidszorg' uit hulpprogramma's van VN-organisaties te schrappen. En dit terwijl Trump ondertussen tijdens zijn korte VN speech op kwam voor holebi's in landen waar ze vervolgd worden (terwijl hij ze in eigen land steeds vaker van gelijke rechten berooft), en hij ook de strijd tegen abortus promote. Achttien landen als Brazilië, Polen en Saudi-Arabië sloten zich deze week op de top officieel aan bij de Amerikaanse strijd voor ‘familiewaarden’ en tegen abortus. Nederland en andere Europese landen proberen zich er achter de schermen tegen te verzetten.

Het was niet voor het eerst dat de Nederlandse koning Willem-Alexander opkwam voor gelijke rechten van holebi's en transgender+ personen. Hij deed dat voor het eerst in 2016 tijdens een bezoek aan de Nederlandse holebi & transgender+ federatie het COC. En in zijn kerstboodschap van 2016 sprak hij zich ook uit voor de mensenrechten van holebi's en transgender+ personen. Hier onder kan je in een video de volledige toespraak van de Nederlandse koning bekijken en beluisteren:Bron: holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 26 September, 2019 en 2633 keer gelezen.Reageer op dit bericht: