Holebi & transgender Emmy award winnaarsMaandag ging in Los Angeles, Californië, de 71ste editie door van de Emmy Awards. Zoals steeds bij grote award shows brengt holebi info de holebi & transgender winnaars, inclusief holebi & transgender gerelateerden.

Emmy award winnaars 2019

Beste mannelijke hoofdrolspeler dramaserie (Pose) - acteur Billy Porter
Dit jaar schreef acteur Billy Porter geschiedenis als eerste zwarte openlijke homo acteur ooit die een Emmy won als beste mannelijke hoofdrolspeler in een dramaserie (Pose). De serie gaat over de holebi & trans ballroom scéne in het New York van de jaren 80. De serie kwam eerder in het nieuws vanwege de meeste transgender actrices ooit in een serie, en voor het vertellen van de meeste transgender verhalen in een serie.

Beste vrouwelijke hoofdrol in een dramaserie (Killing Eve) - actrice Jodie Comer
De serie werd eerder al vernoemd als passende in het lijstje van holebi gerelateerde films vanwege een queer gender fluid personage en de aantrekkingskracht tussen twee vrouwelijke personages. In januari won tegenspeelster Sandra Oh, die ook voor een Emmy genomineerd werd maar deze niet won, een Screen Actors Guild Award als beste actrice in een dramaserie. Tijdens de Emmy show werd bekend dat de Britse Prins Harry een groot fan is van Killing Eve, waarna actrice Comer zich afvroeg wanneer de prins tijd heeft om de serie te bekijken.

Beste realityserie en uitstekende gastheer voor realitycompetitieprogramma (RuPaul's Drag Race)
RuPaul die voluit RuPaul Andre Charles heet, is een Amerikaanse openlijke homo dragqueen presentator, acteur, progammamaker en zanger. Hij won eerder al een 15-tal awards met zijn show. In 2016 won hij (ook) al een Emmy voor uitstekende gastheer voor een reality- of reality-competitieprogramma (RuPaul's Drag Race). En in 2018 won hij twee Emmy's voor uitstekende gastheer voor een Reality of Reality-Competition Program (RuPaul's Drag Race) en een award voor uitstekend ongestructureerd realiteitsprogramma (RuPaul's Drag Race). In 2018 kreeg hij een ster op de Hollywood Walk of Fame. En sinds 1994 heeft hij een relatie met Georges LeBar met wie hij in 2017 trouwde.

Speech voor meer aanvaarding van transgenders
Nadat actrice Patricia Arquette haar Emmy als beste supporting actrice in een serie of film (Hulu's the Act) in ontvangst nam, gaf ze een speech waarin ze opriep een einde te maken aan de vervolging van transgenders. "In mijn hart ben ik zo verdrietig. Ik verloor mijn zus Alexis, ('zei ze over haar transzuster Alexis Arquette, die in 2016 stierf). Trans-mensen worden nog steeds vervolgd. En ik rouw elke dag van mijn leven, Alexis, voor jou, totdat we de wereld veranderen zodat trans-mensen niet meer worden vervolgd. Naast de voortdurende aanval van de Trump-regering op de rechten en veiligheid van transgenders, worden transgenders nog steeds in een alarmerend tempo vermoord in de VS. En geef ze banen. Het zijn ook mensen," zei ze over de moeilijkheden die transgenders ervaren in het personeelsbestand, een probleem dat met name groot is geweest in Hollywood. Na de toespraak van Arquette ging de Tv show camera naar het publiek en toonde men transgender actrice Laverne Cox en Civil Liberties Union-advocaat Chase Strangio die haar een staande ovatie gaven.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 24 September, 2019 en 2606 keer gelezen.Reageer op dit bericht: