Megan Rapinoe verkozen tot beste voetbalster ter wereld.De openlijk lesbische voetbalster Megan Rapinoe, 34, (Reign FC) is maandag door de Wereldvoetbalbond FIFA uitgeroepen tot beste voetbalster ter wereld. De 34-jarige Amerikaanse, die al was gekozen tot beste speelster van het afgelopen WK, volgt de Braziliaanse Marta op.

Rapinoe had een belangrijk aandeel in de wereldtitel van de Verenigde Staten. Op het WK toonde ze zich ook als voorvechtster voor gelijke behandeling van vrouwen. In haar speech bekritiseerde openlijk de FIFA, die in haar ogen het WK voor vrouwen niet serieus nam door op dezelfde dag de finales van de Copa America en de Gold Cup te plannen.

Verder pleitte ze ook voor gelijke financiële behandeling van vrouwen. "Als iedereen zo verontwaardigd zou zijn als ik over de ongelijke beloning van vrouwelijke voetbalsters, zou dat een geweldige boodschap zijn voor mij en de vele dames in de sport. Ook kaartte ze sociale wantoestanden in haar land aan en was ze scherp voor president Donald Trump. “We hebben een unieke kans om dit spelletje te gebruiken om van de wereld een beter oord te maken. Doe iets, om het even wat, maar doe iets."

In haar speech sprak ze ook over de voetballers die haar het afgelopen jaar het meest inspireerden. Zo bracht ze hulde aan Raheem Sterling en Kalidou Koulibaly, die beiden worden geconfronteerd met "walgelijk racisme", Collin Martin, de enige openlijk homoseksuele Major League Soccer-speler, en "de talloze andere vrouwelijke lesbische en biseksuele voetbalsters die elke dag zo hard vechten om gewoon de sport te beoefenen waar ze van houden, maar ook ondanks de ongebreidelde homofobie die we nog steeds hebben." Tot slot kwam ze ook nog op voor holebi's & transgenders in de voetbalwereld. "Als iedereen net zo verontwaardigd zou zijn over homofobie als over racisme, dat zou het meest inspirerende voor mij zijn.

Rapinoe debuteerde in 2006 in het Amerikaans vrouwenvoetbalelftal. Hiermee won ze goud op de Olympische Zomerspelen 2012, het WK 2015 en het WK 2019. Op 2 juli 2012 kwam ze uit de lesbische kast in een interview met Out magazine. Sinds 2015 heeft ze een relatie met basketballegende Sue Bird.
LEES OOK
VOOR HET EERST LESBISCHE TOPSPORTSTER (Rapinoe) IN TOONAANGEVEND SPORTZINE - 2019
VOOR HET EERST LESBISCH KOPPEL (RAPINOE) OP COVER ESPN MET NAAKT FOTO'S + VIDEO - 2018

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 24 September, 2019 en 2468 keer gelezen.Reageer op dit bericht: