Verjaardag Freddie Mercury gevierd met leuke video animatie en weldra nieuwe verzamel cd-box + video.Donderdag 5 september zou wijlen Freddie Mercury (05/09/1946 - 24/11/1991), mocht hij nog in leven zijn, zijn drieënzeventigste verjaardag hebben gevierd. Ter gelegenheid daarvan bracht men een videoclip uit voor het nummer 'Love Me Like There's No Tomorrow', een nummer dat Freddie in 1985 opnam. Daarnaast komt er in oktober ook nog een nieuwe cd-box uit met verzameld solo-werk van de zanger.

De cartoon clip behorende bij het lied werd gemaakt door animatiefirma Woodblock en geregisseerd door Beth David en Esteban Bravo. Beide kozen voor een kortverhaal waarin twee witte bloedcellen in de vorm van twee mannen, waarvan er één besmet is met het hiv-virus, op elkaar verliefd worden. De opbrengst van de single en de nieuwe cd-box met het verzamelde solo-werk van Mercury gaat naar het Mercury Phoenix Trust dat ter nagedachtenis van Mercury werd opgericht.

“We wilden een verhaal vertellen dat relevant was ten opzichte van het leven van Freddie Mercury, maar dat niet specifiek over hem ging”, zo laten de twee regisseurs weten in de persmededeling die de release van de clip aankondigt. “De aids crisis in de jaren tachtig is een belangrijk hoofdstuk in de LGBT+-geschiedenis en het is iets waarvan we beseften dat we het zeer voorzichtig moesten behandelen. Het is een smalle lijn tussen het onderwerp belichten en een stigma in stand te houden en we moesten voorzichtig te werk gaan om niet te hervallen in de stereotypen en vooroordelen die het huidige begrip rond de werking van het AIDS-virus in gevaar zou brengen.” Freddie overleed in 1991 ten gevolge van een longontsteking door zijn verminderde weerstand doordat hij besmet was met het hiv-virus.

Het nummer “Love Me Like There’s No Tomorrow”, staat op de verzamelbox die vanaf 11 oktober in de winkel ligt. Het album heet: 'Never Boring' en bevat nieuwe versies van de solo-cd’s die Freddie Mercury tijdens zijn carrière opnam. De opbrengst van de nieuwe single en cd-box gaat naar het Mercury Phoenix Trust. Het fonds, dat strijdt tegen de verspreiding van het aids-virus, werd na het tribuut-concert dat de overige leden van Queen in 1992 organiseerden opgericht. Sinds de oprichting werden meer dan duizend projecten in strijd tegen Aids in ruim 56 landen opgestart. Bekijk hier onder de leuke video:


LEES OOK
FREDDIE MERCURY FILM KREEG VEEL NEGATIEVE KRITIEK + 2 VIDEO'S - - 2018
VIDEO HET MEEST HOLEBI GETINTE LIED MET GEEST VAN FREDDIE MERCURY - 2017
ASTROIDE VERNOEMD NAAR FREDDIE MERCURY - 2016
VROEGERE WONING FREDDIE MERCURY CULTUREEL ERFGOOD - 2016
BOHEMIAN RHAPSODY WAS DE COMING OUT VAN FREDDIE MERCURY - 2015

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 07 September, 2019 en 2931 keer gelezen.Reageer op dit bericht: