Uniek: eerste Amerikaans presidentieel debat enkel en alleen over holebi & transgender onderwerpen.Naar aanloop van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020, werd er recent een eerste forum aangekondigd waarbij men enkel en alleen zal praten over holebi en transgender onderwerpen met alle Democratische presidentskandidaten. Het evenement is zowel historisch als uniek in zijn soort. Er zullen geen Republikeinse presidentskandidaten mee debatteren gezien hun hevige anti holebi & transgender meningen.

Het evenement wordt georganiseerd door One Iowa en The Gazette, zal plaatsvinden in het Sinclair Auditorium van Coe College op 20 september en zal ervoor zorgen dat holebi en transgender onderwerpen de nodige aandacht krijgen in de voorverkiezingen van 2020. Het Human Rights Campaign’s is gastheer van het event.

GLAAD, de holebi & transgender+ mediagroep, is nationaal partner van het holebi en transgender politiek forum, en zal er onder andere voor zorgen dat de historische gebeurtenis door iedereen kan worden bereikt via een nieuwe livestream van het evenement, dat ook op de Amerikaanse Tv wordt uitgezonden. Democratische presidentskandidaten Joe Biden, Julian Castro, Joe Sestak en Marianne Williamson hebben al bevestigd aanwezig te zullen zijn. Alle democratische kandidaten zijn uitgenodigd om deel te nemen. Zach Stafford, hoofdredacteur van de advocaat, Gazette-columnist Lyz Lenz en One Iowa Policy Director Keenan Crow zullen de gespreken modereren.

De behoefte voor een holebi & transgender politiek forum werd duidelijk tijdens eerdere debatten met presidentskandidaten, vooral vanwege het feit dat alle holebi en transgender gerelateerde onderwerpen werden geweerd. Volgens GLAAD is de nood ook erg hoog onder de holebi & transgender gemeenschappen op politiek te debatteren over de komende presidentsverkiezingen vanwege het anti holebi & transgender beleid van huidig president Trump. GLAAD zegt dat het forum ook belangrijk is omdat een peiling ondertussen suggereert dat ondersteuning voor holebi & transgender rechten onder jonge kiezers afneemt.

"Holebi en transgender rechten onderwerpen en de holebi en transgender+ gemeenschap zelf, zijn tot nu toe grotendeels buiten het presidentiële primaire gesprek van 2020 gelaten en dit forum zal deze belangrijke onderwerpen voor het eerst in deze verkiezingscyclus naar een nationaal publiek brengen," zei Sarah Kate Ellis, president en CEO van GLAAD. "We kijken er naar uit om te horen hoe elke 2020-kandidaat zal vechten voor holebi en transgender aanvaarding tijdens deze campagne en daarna en, als president, hoe elk van hen de schade zou herstellen die is toegebracht aan holebi en transgender gelijkheid en acceptatie door de Trump-administratie."

Leiders van One Iowa, een holebi & transgender belangengroep, zegt dat het belangrijk is om te onthouden dat holebi & transgender onderwerpen ook van invloed zijn op kiezers in Midwest-staten zoals Iowa, de staat die ook de eerste Democratische Caucuses organiseert in 2020. "We zijn verheugd om GLAAD aan boord te hebben terwijl we een licht schijnen op het leven en de behoeften van holebi's en transgenders die in het binnenland wonen, ”zei Iowa interim-directeur Courtney Reyes. “Het overkoepelende verhaal dat holebi's en transgenders vooral in in stedelijke kustgebieden wonen, negeert de miljoenen holebi's en transgenders die in het midden van het land wonen en werken. We kijken ernaar uit om te horen wat de presidentskandidaten te zeggen hebben tegen deze vaak over het hoofd geziene, maar politiek krachtige gemeenschap."

Ere co-voorzitters voor het evenement zijn onder andere de Amerikaanse vertegenwoordigers Abby Finkenauer en Dave Loebsack, staat Sens. Zach Wahls en Rob Hogg, staat Rep. Liz Bennett, Iowa Democratische Partij Stonewall Caucus voorzitter Kyla Paterson, Linn County Democratische Partij voorzitter Bret Niles, en Hiawatha gemeenteraadslid Aime Wichtendahl.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 01 September, 2019 en 2167 keer gelezen.Reageer op dit bericht: