Marokkaanse autoriteiten leggen holebi, trans en hetero herdenkingsmonument plat.Nabij Marrakech, Marokko, hebben lokale autoriteiten de bouw stilgelegd van een holebi, transgender en hetero herdenkingsmonument voor de slachtoffers van de Holocaust. De bouw werd enkele weken geleden gestart en zal niet mogen worden afgewerkt.

De bouw van het monument in de gemeente Aït Faska, nabij Marrakech was men onder leiding van initiatiefnemer Oliver Bienkowski, oprichter van de Duitse stichting PixelHelper, begonnen met de bouw en het inzamelen van fondsen parallel met de lancering van de bouw van het monument. Het doel was om het grootste gedenkteken voor de Holocaust te bouwen in Marrakech, met gelden ingezameld middels een uitgebreide campagne in Israël en Duitsland.

Het monument ging bestaan uit meer dan 10.000 stenen blokken waar bezoekers doorheen kunnen lopen. In het midden van het monument zou men regenboog gekleurde blokken bouwen voor alle holebi en transgender mensen die stierven in de concentratiekampen. Ook wilde men een replica van de ovens van Bergen-Belsen bouwen waarin acteurs gruwelijke scènes die in de crematoria plaatsvonden zouden na spelen.

Maar afgelopen week hebben lokale autoriteiten de bouw stilgelegd en is men inmiddels begonnen met de sloop van een aantal bouwconstructies. Volgens de eerste verklaringen van de Marokkaanse autoriteiten had de initiatiefnemer geen toestemming om het monument op te bouwen. Maar volgens velen was niet enkel de herdenking aan slachtoffers van de Holocaust een doorn in het oog van velen, maar vooral ook de herdenking van holebi & transgenders slachtoffers.

Alle kunstwerken, waaronder ook een holebi regenboog werden afgebroken en dure apparatuur werd opzettelijk vernietigd door bulldozers, ook water- en elektriciteitsleidingen werden doorgesneden, aldus de NGO die tevens opmerkte dat de Marokkaanse autoriteiten en ambassades "altijd op de hoogte waren" van het project.

Lokale autoriteiten verklaarden dat "de informatie die door sommige sites en op sociale netwerken werd overgebracht over de oprichting van een project door een vreemdeling, waaronder een museum en verschillende installaties evenals een gedenkteken in de vorm van artistieke schilderijen, in de gemeente Aït Faska (provincie Al Haouz), volledig ongegrond zijn".

Eerder zei Aziz Hanawi, de secretaris-generaal van het Marokkaanse Observatorium tegen de Normalisatie met Israël, dat de zionistische entiteit het Marokkaanse koninkrijk op alle vlakken probeert te infiltreren door misbruik te maken van de herinnering aan de Holocaust. Ook het grote gedeelte dat holebi & transgender slachtoffers zou herdenken was een doorn in het oog van vele Marokkaanse politici. Wat helaas niet verwonderlijk is, gezien het feit dat homoseksualiteit nog steeds strafbaar is in Marokko.

LEES OOK
HOMOFOBEN VERNIELEN HOLEBI & TRANS HERDENKINGSMONUMENT IN DUITSLAND + INFO OVER WERELD WIJDE HERDENKINGSMONUMENTEN

Bron: nieuws.nl & holebi info

Dit bericht is gepost op 01 September, 2019 en 2411 keer gelezen.Reageer op dit bericht: