Chanel Beauty werkt voor het eerst samen met transgendermodel"Mijn hele leven is een gevecht geweest. Maar dit is voor mij één van de meest triomfantelijke momenten." Met die woorden maakt de Amerikaanse Teddy Quinlivan, 25, het fijne nieuws bekend: ze is het eerste openlijke transgendermodel dat een gezicht wordt van een beautycampagne van Chanel.

Toch werkte Quinlivan al eens eerder met Chanel, ze liep al twee shows voor hen, maar toen werd niet bekend gemaakt dat ze een transgender model is. "Toen ik mezelf outte, wist ik dat sommige merken niet meer met me zouden willen samenwerken. Ik ging ervan uit dat Chanel één van die merken zou zijn. Maar zie me nu, in een campagne van Chanel Beauty!”

Verder schreef ze: “De wereld zal je in de put duwen, op je spuwen, zeggen dat je waardeloos bent. Het is jouw taak om sterk in je schoenen te blijven staan en te blijven vechten”, zo klinkt het advies aan haar volgers op sociale media. “Als je opgeeft, zal je nooit de zoete smaak van overwinning proeven.”

Quinlivan groeide op in Bosten en begon met hormonen toen ze 17 jaar was. “Al van jongs af aan voelde ik me een vrouw. Dan keek ik stiekem in de kast van mijn mama en begon ik me te verkleden. Mijn ouders hebben het lange tijd niet geweten, maar net voor ik op school aankwam, veranderde ik snel van kleren en gebruikte ik make-up."

Na haar middelbare school zette Quinlivan haar eerste stappen in de modellenwereld. “Ik heb toen bewust gekozen om het geheim te houden. Niemand stelde er vragen bij, dus ik voelde me niet geneigd om iemand te vertellen dat ik transgender was.” Maar door de hormonen ervoer ze naar eigen zeggen een wervelwind aan emoties. “Ik gedroeg me als een prepuberaal kind, en niemand begreep waarom.” Daarom koos ze er in 2017 voor om uit de kast te komen. “Ik was klaar om het aan de wereld te vertellen.”
LEES OOK
INTERNATIONAAL 23-JARIG TOPMODEL KOMT UIT DE TRANSGENDER KAST - Teddy Quinlivan - 2017
VICTORIA SECRET PLOOIT VOOR BOYCOT EN KOMT TOCH MET EERSTE TRANSGENDER MODEL - 2019
BRITSE TRANS JOURNALISTE & ACTIVSTE NIEUW GEZICHT VAN PANTENE - 2019
OPNIEUW TOONT MANNENSCHEER MERK EEN TRANSGENDER IN ZIJN RECLAME + VIDEO - 2019
AMERIKAANS TOP MODEL UIT DE TRANSGENDER KAST - 2019
VOOR HET EERST TRANS MODEL IN PROJECT RUNWAY - 2019
BEROEMD TRANSGENDER TOP MODEL SCHREEF OPNIEUW GESCHIEDENIS - 2019

Bron: hln.be + foto.

Dit bericht is gepost op 30 August, 2019 en 2235 keer gelezen.Reageer op dit bericht: