Eerste Gospel zanger uit Oost-Afrikaans land uit de kast.Voor het eerst in zijn geschiedenis is zopas in het Oost-Afrikaanse Rwanda een gospel zanger uit de homo kast gekomen. En hoewel hij klaar is voor heel wat negatieve reacties wil hij toch graag dat meer mensen leren dat homo zijn normaal is.

Albert Nabonibo, 35, is de eerste gospel zanger die uit de kast komt in de republiek Rwanda. Hoewel homoseksualiteit niet strafbaar is in het land, en het ontbreekt aan alle gelijke rechten wetten, is er nog veel afkeuring vanuit de bevolking tegenover holebi's, wat voornamelijk te maken heeft met onwetendheid en het taboe op het praten over seks in het algemeen.

Aan de BBC vertelde Nabonibo: "Er zijn velen zoals ik, ook in de kerk, maar zij verbergen zich, zijn niet eerlijk met zichzelf, maar het is vooral omdat ze vrezen voor afkeuring en ook wel hun veiligheid. Ik heb medelijden met mensen die leven in angst, ook voor mezelf, maar de tijd is rijp dat we ons zelf laten zien, en dat we dezelfde behandeling krijgen als andere mensen, want ja, ook wij zijn mensen. Homo zijn is niet abnormaal, we zijn even normaal als iedereen."

De zanger vertelt dat hij zelf jaren in de kast bleef en dat hij sinds hij er uit is wel al heel wat negatieve reacties ontving. "Sommigen beledigen me, anderen noemen me gek en abnormaal, maar toch zijn er ook die me begrijpen, en er zijn er ook die er geen moeite mee hebben, zoals mijn broer, die me altijd al aanmoedigde te zijn wie ik ben."

Nabonibo komt uit een buitenwijk van de hoofdstad Kigali en is een christen. En zei dat wat er ook gebeurt, hij voor God zal blijven zingen. En voegde eraan toe: "Ik zal leven met degenen die mij accepteren en degenen die mij afwijzen, ik weet dat het een dagelijkse strijd zal zijn."
Extra info
Wist je dat er enkele Afrikaanse landen zijn waar homoseksualiteit nooit strafbaar was, of waar men het nog niet zo lang geleden uit de strafwet haalde? Deze landen zijn: Angola - Benin - Botswana - Burkina Faso - KaapverdiƩ - Ivoorkust - Centraal-Afrikaanse Republiek - Tsjaad - Djibouti - Guinee-Bissau - Equatoriaal-Guinea - Gabon - Lesotho - Mali - Niger - Democratische Republiek Congo en Zuid Afrika.
LEES OOK
AFRIKAANS LAND HAALT HOMOSEKSUALITEIT UIT DE STRAFWET
AFRIKAANS LAND HAALT HOMOSEKSUALITEIT UIT DE STRAFWET, IS 1ste LAND IN 2019 DIE DAT DOET
TELEURSTELLING VANUIT KENIA, HOMOSEKSUALITEIT BLIJFT IN DE STRAFWET

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 29 August, 2019 en 2394 keer gelezen.Reageer op dit bericht: