Na Freddie Mercury, Elton John, Boy George, nu film over David Bowie op komst.Na een film (Bohemian Rhapsody) over wijlen Freddie Mercury (05/09/1946 - 24/11/1991), en een film (Rocket Man) over zanger Elton John, en het nieuws dat er ook nog een film op komst is over zanger Boy George. Is er nu het nieuws dat er ook nog een film komt over wijlen David Bowie (08/01/1947 - 10/01/2016). Deze film zal 'Stardust' gaan heten.

In de film 'Stardust' zal de rol van David Bowie worden gespeeld door de Britse acteur Johnny Flynn. Salon Pictures heeft intussen al het eerste beeld van Flynn als David Bowie vrijgegeven. Te zien als een jonge versie van de Britse legende, met schouderlang haar en een sigaret tussen de vingers (foto links).

‘Stardust’ zal zich afspelen in 1971, en focust zich op een 24-jarige Bowie die zijn eerste roadtrip door de Verenigde Staten maakt. Onderweg ontdekt hij zijn beroemde alter ego, Ziggy Stardust.

De film is nogal controversieel, gezien de familie van de overleden Bowie het project niet ondersteunt. Bowie’s zoon, Duncan Jones, maakte duidelijk dat hij niémand de rechten zou geven om de muziek van zijn vader te gebruiken. Een film over David Bowie zonder zijn vele oorwurmen? Dat lijkt nogal een zware opgave... Toch gaan de opnames nog altijd door.

“We willen graag meegeven dat het niet compleet om een biografische film gaat”, proberen de filmmakers hun hachje te redden. “Het gaat over één bepaalde periode in zijn leven, die niet afhankelijk is van zijn muziek.” Wanneer ‘Stardust’ in de zalen zal verschijnen is nog niet bekend. Of een film over David Bowie, mogelijk zonder diens muziek, fans zal bekoren blijft afwachten.

Bowie was destijds één van de eerste artiesten die lieten weten biseksueel te zijn, en stond ook bekend om zijn androgyn uiterlijk en het feit dat hij regelmatig ook vrouwen kleren droeg. De laatste jaren deelde hij met zijn vrouw Iman waarmee hij in 1992 trouwde en met wie hij dochter Alexandria (augustus 2000) kreeg. Eerder was hij gehuwd met Angie, samen kregen ze zoon Duncan (mei 1971) wiens doopnaam Zowie is, later liet hij zijn naam veranderen in Duncan. Bowie's oudste telg is reclamemaker en filmregisseur.
LEES OOK
NA FREDDIE MERCURY EN ELTON JOHN, NU FILM OVER BOY GEORGE OP KOMST - 2019
NA PREMIERE FILM ROCKET MAN 14 BIJZONDERE FEITJES OVER ELTON JOHN - 2019
FREDDIE MERCURY HERREES IN FILM DIE VEEL NEGATIEVE KRITIEK KREEG - 2018

Bron: holebi info & hln.be

Dit bericht is gepost op 28 August, 2019 en 2397 keer gelezen.Reageer op dit bericht: