Noord-Ieren roepen holebi's op om zich kandidaat te stellen als adoptie of pleeg ouders.De Health and Social Care Board (HSCB) van Noord-Ierland en liefdadigheidsinstellingen zoals Adoption UK en The Fostering Network moedigen holebi's aan om te overwegen om adoptie ouders of pleegouders te worden.

Terwijl Amerikaans president Trump het recent moeilijker maakte voor homo en lesbische koppels om kinderen te adopteren, roept men in Noord-Ierland holebi's op om net wel kinderen te adopteren, of zich kandidaat te stellen als pleegouders. Volgens de oproep zal dit voornamelijk ten goede komen aan kinderen ouder dan vier jaar en kinderen met een beperking of handicap. Maar ook voor kinderen mét broertjes en zusjes zoekt men volop ouders zodat deze niet in verschillende gezinnen terecht komen.

Marie Roulston van HSCB zegt dat er veel misverstanden bestaan betreffende het adopteren van kinderen of het zich kandidaat stellen als pleegouder. "Iedereen die ouder is dan 21 jaar kan een kind adopteren, ongeacht of je gehuwd bent of niet, ongeacht je seksuele geaardheid, je religieuze of etnische achtergrond, maar ook alleenstaanden komen in aanmerking."

Hoewel homo en lesbische koppels sinds 2013 legaal kunnen adopteren in Noord-Ierland heeft het land de minste adopties door homo en lesbische koppels van het hele Verenigd Koninkrijk. Cijfers van eind 2018 tonen aan dat slechts 30 koppels van hetzelfde geslacht over gingen tot adoptie in 2018. In vergelijk 90 werden geadopteerd door hetero koppels. En in vergelijk met de rest van het Verenigd Koninkrijk werden aldaar bijna 500 kinderen geadopteerd door holebi koppels.

Het vermoeden bestaat dat Noord-Ierse holebi koppels minder snel tot adoptie of pleegzorg overgaan omdat Noord-Ierland nog steeds het enige land binnen het Verenigd Koninkrijk is zonder homohuwelijk. Toch hopen de adoptie organisaties dat er meer holebi's zich aanmelden voor de meer dan 3000 kinderen die wachten op liefdevolle ouders.

Extra info
- Hoewel holebi koppels in alle Amerikaanse staten kinderen kunnen adopteren, zorgde president Trump er recent voor dat dit moeilijker wordt. Dat heeft te maken met een wet die adoptie bureaus toestaat op basis van hun religieuze vrijheid homo en lesbische koppels te weigeren als adoptie ouders. Voorlopig is de wet enkel van toepassing in tien staten, maar binnenkort zal de wet vermoedelijk in alle staten van kracht gaan.
LEES OOK
STEVE EN ROB ADOPTEERDEN ZES KINDEREN TEGELIJKERTIJD
10de AMERIKAANSE STAAT WAAR ADOPTIECENTRA MOGEN DISCRIMINEREN TEGEN HOLEBI'S
OVER BINNENLANDSE BELGISCHE ADOPTIES, INCLUSIEF DOOR HOMO'S EN LESBIENNES
BABY DIE DOOR 20 OUDERS WERD AFGEWEZEN HEEFT EINDELIJK EEN LIEFDEVOLLE PAPA

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 25 August, 2019 en 2198 keer gelezen.Reageer op dit bericht: