Zanger Sam Smith kweekt langzaam aan meer zelfvertrouwen.Hoewel de muzikale carrière van de Britse zanger Sam Smith, 27, sinds hij in 2004 uit de homo kast kwam in stijgende lijn blijft gaan, gaat het minder goed met zijn mentale gezondheid. De zanger heeft al enkele jaren last van een worsteling met zijn zelfbeeld en andere psychische problemen zoals angstaanvallen.

Maar ondertussen gaat het langzaam de betere kant op met het zelfbeeld en zelfvertrouwen van de zanger. Hij is daarvoor dan ook al lange tijd in therapie, iets waar hij openlijk over schrijft op zijn Instagram pagina. In een van de laatste berichten over zijn mentale gezondheid schreef hij: "Ik zit hier op mijn eerste vakantie in een hele lange tijd, en ik kijk terug op ander half jaar therapie en wat naar alle waarschijnlijkheid het meest uitdagende jaar is geweest in mijn korte 27-jarige leven

Ik heb de laatste zes maanden zoveel bekeken en gelezen in een poging om alle rotzooi in mijn hoofd op een rijtje te krijgen. Ik heb geprobeerd om manieren te vinden om al mijn problemen te organiseren, zodat ze georganiseerd zitten in folders en dozen, zodat ze me nooit meer zullen achtervolgen of beïnvloeden. Maar langzaamaan begin ik te beseffen dat de woorden (‘I am enough’ - Ik ben genoeg) de enige woorden zijn die er echt toedoen. De rotzooi in je hoofd is geen rotzooi. Het is wie je bent. Door constant te proberen om te veranderen en perfectie en een leven zonder pijn na te streven, zorg je alleen maar voor meer pijn. Dat besef ik nu."

De zanger deelt zijn gevoelens in de hoop anderen te kunnen inspireren. " Ik weet dat we allemaal wel eens met zware dingen worstelen. En het geeft mij troost om naar de woorden van anderen te luisteren. Dus hopelijk kan ik af en toe die vreemdeling voor jullie zijn.” En hij heeft ook nog wat advies voor zijn volgers: “Zeg elke ochtend en avond voor je gaat slapen, tegen jezelf in de spiegel dat je goed genoeg bent. Ik ga net hetzelfde doen."

Extra info
- Smith kwam in 2004 uit de homo kast. Kort daarna ging zijn muzikale carrière in stijgende lijn.
- In 2017 liet hij weten zich zowel man als vrouw te voelen en in maart van dit jaar kwam hij uit de kast als gender queer.
- Anno 2017 had hij drie maand een relatie met acteur Brandon Flynn.
Wat betreft zijn muzikale carrière, die scoorde vanaf 2014 hoge toppen.
- - In 2014 won hij zes Mobo awards, 1BBC sound award, 1 American music award, 3 Britt awards en 1 Young Hollywood award. Daarnaast behaalde hij in 2014 in negen landen een Gouden album, namelijk in: Belgie, Duitsland, Zwitserland, Noorwegen, Polen, Korea, Rusland, Taiwan en Indonesié.
- - In 2015 won hij 4 Grammy's, 3 Billboard awards, 3 BMI London Awards, 4 BMI Pop Awards, 1 Brit award, 1 Juno award, 1 Golden Globe, 1 iHeartRadio music award en 1 Naacp Image award. Nog in 2015 kwam hij met twee vermeldingen in het Guinness World Records boek: Most Consecutive Weeks in the UK Top 10 Album Charts, 69 weeks, met het album: In the Lonely Hour en First James Bond theme to reach No.1 in the UK charts met de titel bond song Writing’s on the Wall.
- - In 2016 won hij: 1 ASCAP Pop Music Award, 3 BMI London Awards, 2 BMI Pop Awards, 1 Golden Globe Award en 1 British LGBT Award.
- - In 2017 won hij zijn 7de BMI London Award, 1 BMI Pop Award,
- - In 2018 won hij zijn tweede ASCAP Pop Music Award en zijn 8ste BMI London Award, 1 Global Award en 1 Gaygalan Award
- - Dit jaar (2019) won hij al de: The Silver Clef Award - de award viert het uitzonderlijke talent van een artiest die met zijn muziek duizenden mensen in het hart raakt.
LEES OOK
ZANGER SAM SMITH UIT DE KAST ALS GENDER QUEER - Maart 2019
SAM SMITH KREEG VAN ELTON JOHN EEN DRAG QUEEN NAAM - 2019

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 25 August, 2019 en 2626 keer gelezen.Reageer op dit bericht: