Gordon uit afkickkliniek, de moeilijkste tijd begint nu.In juli kon je bij holebi info lezen dat de Nederlandse presentator, columnist, schrijver, ondernemer en ex-zanger Gordon (Heuckeroth) 51, zich vrijwillig had laten opnemen in een afkickliniek. En zopas is hij na een maand ontslagen en moet hij het nu alleen doen. "Ik hoop dat elke traan die ik hier heb gelaten staat voor een glimlach in de toekomst," zei de entertainer.

Eerder bekende Gordon dat hij zichzelf had laten opnemen in een afkickkliniek wegens zijn verslaving aan cocaïne. "Een heftige, maar ook de enige en juiste beslissing, liet hij toen optekenen. Maar nu, een maand later is hij trots dat het is gelukt. “Lieve mensen, I did it! Na een maand lang in rehab om mijn verslavingen te overwinnen mag ik morgen naar huis!," schreef hij vrijdag op sociale media.

Gordon houdt er wel rekening mee dat de komende periode zwaar gaat worden. “De moeilijkste reis gaat nu nog komen in een maatschappij waar drank en drugs vrij te verkrijgen zijn. Voor mij was de maat vol, maar de erkenning van je machteloosheid naar de substantie toe is de grootste stap, én die heb ik gezet.”

Tijdens zijn verblijf in de kliniek kwam hij zichzelf flink tegen. “Ik hoop dat elke traan die ik hier heb gelaten staat voor een glimlach in de toekomst, want dat belooft dan een zeer leuke tweede helft van mijn leven te worden. Ik ga het nog heel moeilijk krijgen, maar met de steun van mijn beste vrienden en familie moet het me lukken. Wat heb ik veel geleerd hier, maar vooral om weer van mezelf te houden, want dat deed ik al jaren niet meer.”

Gordon kijkt naar eigen zeggen tevreden terug op zijn tijd in de kliniek. “Ik heb een onvergetelijke ervaring mogen beleven en waanzinnige inspirerende mensen ontmoet en nieuwe vrienden gemaakt.” Gordon raadt anderen zelfs aan om ook zoiets te ondernemen. “Eigenlijk zou iedereen eens moeten doen wat ik nu heb gedaan: gewoon eens tijd voor jezelf nemen. Ik kon het mij veroorloven om dat in een luxueus resort te doen, maar het was allesbehalve makkelijk of een vakantie.”

Voorlopig duikt Gordon nog niet op in talkshows om over zijn afkickperiode te vertellen, stelt hij. “Na een jaar heb ik recht van spreken en dan hoop ik het nieuws te verspreiden van een leven zonder invloed in plaats van onder invloed. Wekenlang intensieve therapieën en gesprekken hebben zijn vruchten afgeworpen, maar ook de mindset naar een andere gezondere levensstijl doen mij meer dan goed. Ik viel als bonus ook nog even 6 kilo af in een maand en mijn diabetes type II is zo goed als weg!”

Gordon bedankt iedereen die hem heeft gesteund. “Dat heeft me ook zo sterk gemaakt, onwijs lief en bedankt! Mijn leven heeft een andere weg gekregen en die kans pak ik met beide handen aan. Het universum leidt me al sinds jaar en dag en ook hier bracht het mij om mezelf weer te hervinden en te herpakken. Ik ben geen ex-verslaafde want die bestaan helaas niet, ik ben voor de rest van mijn leven in herstel en ik weet gewoon dat dit leven mooier beter en leuker gaat worden dan jezelf te verdoven voor de werkelijkheid en de eenzaamheid.”

Nu hij aan zichzelf heeft gewerkt, denkt Gordon zelfs weer aan de liefde. “Misschien komt die liefde nu dan eindelijk echt op mijn pad! Een van de mooiste zinnen die ik meekreeg hier van een van de specialisten was ‘It takes a hell of a lot of courage to live, not to end it!’” We hopen het voor hem, want helaas heeft Gordon tot nu toe geen geluk in de liefde. Vorig jaar zat hij nog in een rechtszaak verwikkeld door een ex-vriendje.
LEES OOK
GORDON LIET ZICH OPNEMEN IN EEN AFKICKKLINIEK - 2019
GORDON VRIJ GESPROKEN IN ZAAK ROND EX VRIENDJE - 2018
BOEK - GORDON BIOGRAFIE VAN EEN ENTERTAINER - 2018

Bron: hln.be & holebi info

Dit bericht is gepost op 17 August, 2019 en 2689 keer gelezen.Reageer op dit bericht: