FBI voorkomt aanslag op holebi club en meer in Las Vegas.In Las Vegas in de staat Nevada, kon de FBI haatmisdaden tegen holebi's transgenders en Joden voorkomen door de arrestatie van de 23-jarige Conor Climo (foto) een man met neo-nazi sympathieen.

Climo wilde met een semi automatisch wapen een aanslag plegen op een homo club en een Joodse synagoge in Las Vegas. Dit kon gelukkig worden voorkomen toen de FBI hem arresteerde vlak voor hij zijn plannen ten uitvoer wou brengen. Voor zijn arrestatie onderzocht de Joint Terrorism Task Force in Las Vegas al de communicatie tussen Climo en de neonazistische, blanke supremacistische groep Atomwaffen Division. FBI-functionarissen zeggen dat de groep zich in het verleden heeft gericht op minderheden, homo's en joden.

Uit het onderzoek bleek dat Climo zich bezig hield met gecodeerde communicatie met de groepen, zei de FBI. Autoriteiten zeggen dat hij vaak homofobe, antisemitische en racistische uitlatingen gebruikte. Hij besprak specifiek het aanvallen van een synagoge en een club waar veel holebi's komen.

Climo was werkzaam als bewakingsagent en twee jaar geleden kwam hij in het plaatselijke nieuws nadat hij een buurtwacht had opgericht en daarbij samen met anderen door de straten patrouilleerde met een wapen. In het interview onthulde hij dat hij eerder lange tijd in het leger zat.

Na zijn arrestatie vond de FBI in zijn woning wapens, explosieven en teksten en tekeningen over hoe een bom te maken. Climo riskeert een celstraf van 10 jaar en een geldboete.

Nicholas A. Trutanich, advocaat van het district Nevada zei: "Bedreigingen van geweld gemotiveerd door haat en bedoeld om onze op geloof gebaseerde en holebi en transgender+ gemeenschappen te intimideren of te dwingen, hebben geen plaats in dit land. De wetshandhaving in Nevada blijft vastbesloten om het volledige gewicht van onze onderzoeksmiddelen te gebruiken om vooringenomen gemotiveerd geweld te voorkomen voordat het gebeurt. Ik beveel onze partners aan die de dreiging hebben geïdentificeerd en snel en gepast actie hebben ondernomen om gerechtigheid te waarborgen en de gemeenschap te beschermen."
LEES OOK
TIENER OPGEPAKT DIE IN DUITSLAND AANSLAG WILDE PLEGEN OP HOMO CLUB - - 2018

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 14 August, 2019 en 2496 keer gelezen.Reageer op dit bericht: