Lesbi bi en trans vrouwen minder kans op het overleven van kanker.Uit nieuw Amerikaans onderzoek blijkt dat lesbische biseksuele en transgender vrouwen minder kans hebben om kanker te overleven in vergelijk met andere mensen. Het onderzoek werd gepubliceerd in Cancer, een internationaal interdisciplinair tijdschrift van de American Cancer Society, het publiceert hoogwaardige originele artikelen over de nieuwste bevindingen van klinisch onderzoek en meer over kanker.

Het onderzoek toonde niet enkel aan dat vrouwen uit seksuele minderheidsgroepen minder kans maken op het overleven van kanker, maar ook dat deze vrouwen vaker geen gezondheidsverzekering hebben en minder vaak naar een dokter gaan wegens financiële problemen.

In vergelijk hebben mannen van alle seksuele minderheidsgroepen wel meer kans op het overleven van kanker met dank aan het hebben van wel een gezondheidsverzekering en het wel regelmatig naar de dokter gaan. Al zijn er hier ook uitzonderingen waarbij sommige mannen uit seksuele minderheidsgroepen net als de vrouwen uit seksuele minderheidsgroepen slechte of geen toegang hebben tot gezondheidszorg.

Uit eerder onderzoek bleek al dat holebi's en transgenders vaker geen toegang hebben tot goede gezondheidszorg veroorzaakt door discriminatie, meer dan uit financiële problemen. De grootste groep binnen de seksuele minderheidsgroepen die hier last van hebben zijn lesbiennes biseksuele vrouwen en en transgender vrouwen, die door de tekortkomingen van toegang tot zorg meer kans hebben op slechte fysieke en mentale kwaliteit van leven. En voor alle groepen binnen de seksuele minderheidsgroepen zorgt de verhoogde seksuele minderheidsstatus er voor dat de kans op psychische problemen groter wordt in vergelijk met hetero's en niet transgenders.

Dr. Ulrike Boehmer, een van de auteurs van het rapport, zei: "Onze studie toont aan dat vrouwen van seksuele minderheden een slechte toegang tot zorg hebben en dat dit verband houdt met een slechtere kwaliteit van leven. Aangezien slechte kwaliteit van leven gekoppeld is aan slechtere overlevingskansen van kanker, vereist dit beleidswijzigingen om de toegang tot zorg voor overlevenden van seksuele minderheden te verbeteren. De bevindingen van de studie wijzen ook op een mogelijkheid voor clinici om moeilijkheden bij de toegang tot zorg voor patiënten aan te pakken tijdens behandelingsgesprekken, of bij de voltooiing van kankertherapie en tijdens vervolgbezoeken. Artsen die zich bewust zijn van deze verschillen en deze tijdens kliniekbezoeken aanpakken, kunnen een impact hebben op de overlevingskansen van vrouwen van seksuele minderheden, die lager zijn dan die van hun heteroseksuele tegenhangers.

De onderzoekers pleitten voor betere toegang tot medische zorg voor overlevenden van kanker die seksuele minderheden zijn, in het bijzonder vrouwelijke overlevenden.

In de maand mei van dit jaar gaf de Trump administratie zorgverleners officieel de toestemming om te discrimineren om mensen te weigeren onder het mom van 'gewetensrechten'.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 11 August, 2019 en 2284 keer gelezen.Reageer op dit bericht: