Lesbisch koppeltje in elkaar geslagen op dag van Amsterdamse Canal Pride.Afgelopen zaterdag is in de nacht van de Amsterdam Canal Pride een lesbisch koppeltje in elkaar geslagen. De daders, twee jonge mannen op een scooter. De vrouwen deden aangifte bij de politie maar die liet weten dat de kans erg klein is dat de daders zullen worden gevat, al zegt een politie woordvoerder wel dat men er alles aan doet om de daders te vatten.

“Oh, jullie zijn zo hot, mogen we met jullie meedoen?” Het is een vraag van twee mannen op een scooter aan Katya Sazanova, 29 en haar vriendin Ana Camboim, 26, (foto links) beiden werkende expats in Amsterdam. Ze lopen rond 5.00 uur ’s ochtends in de Zandstraat, een smalle steeg, vlakbij de Zuiderkerk na een avond uit.

Het verliefde koppel loopt hand in hand, wat ze wel vaker doen in Amsterdam. Camboim geeft repliek. “Rot op, rijd gewoon door.” Het is voor de mannen reden om de vrouwen in elkaar te slaan. Camboim krijgt een dreun in haar gezicht en valt op de grond. Ook haar vriendin wordt in haar gezicht geslagen. De vrouwen lopen beide blauwe plekken, een kapotte lip en een gezwollen neus op.

Voor het koppel is het een traumatische gebeurtenis. “Het was zo beangstigend. We hebben thuis alleen maar gehuild. Mensen kijken weleens op als we elkaars hand vasthouden, maar nog nooit zijn mensen fysiek geweest,” zegt Sazanova aan de telefoon.

“Mijn vriendin komt uit Brazilië en ik uit Kazachstan. We zouden misschien zoiets in ons eigen land verwachten maar niet in Amsterdam. En dan gebeurt het ook nog tijdens de Pride.” Ze stelt dat ze ‘geluk’ hebben gehad. “Dit had zoveel erger kunnen uitpakken.”

De vrouwen deden aangifte en bespraken de mishandeling met Roze in Blauw, de afdeling binnen de politie die zich bezighoudt met anti holebi geweld. Volgens Sazanova zei de politie tegen hen dat de kans dat de daders worden gepakt zeer klein is. “Het was donker, ze hadden een zwarte scooter en we hebben het nummerbord niet onthouden. Daar dachten we op dat moment echt niet aan.”

Het voorval weerhoudt het koppel niet trots te blijven op wie ze zijn. “Mensen vragen soms: waarom vier je Pride? Waarom is het nodig het erover te hebben? Hierom. Wat ons is overkomen, kan elk koppel overkomen. Het gebeurt nog steeds, ook in Amsterdam.”

In een reactie laat woordvoerder Jelmer Geerds van de politie weten: "Naar aanleiding van de mishandeling is de recherche direct nadat de slachtoffers aangifte hebben gedaan een uitgebreid onderzoek gestart. In dat kader zijn afgelopen weekend direct al camerabeelden opgevraagd van zowel particuliere als bewakingscamera’s in het gebied. We zijn momenteel druk bezig deze beelden te bekijken in de hoop daar meer aanwijzingen te vinden die kunnen leiden naar de daders. Het is een voorbarige conclusie om te stellen dat de kans dat de daders gepakt gaan worden zeer klein is. Feit is dat op dit moment de aanknopingspunten niet overvloedig zijn, maar dat doet niets af aan het feit dat we deze zaak grondig onderzoeken en de verantwoordelijken voor deze mishandeling absoluut willen aanhouden,” aldus Geerds.
LEES OOK
NEDERLAND VOORNAMELIJK OP PAPIER HOLEBI EN TRANSGENDER VRIENDELIJK
VOORMALIG NEDERLANDSE POLITIE AGENTE SPRAK MET SLACHTOFFERS VAN HOLEBI FOBIE
NEDERLANDS LESBISCH TRANSGENDER KOPPEL WEG GEPEST
UITSCHELDEN VOOR FLIKKER OF HOMO IS GEEN HOMOFOBIE ALDUS NEDERLANDSE RECHTER
NEDERLANDSE LESBIENNE SLACHTOFFER VAN HOMOFOBEN

Bron: ad.nl

Dit bericht is gepost op 07 August, 2019 en 2299 keer gelezen.Reageer op dit bericht: