Duitse kerk gaat spijtbetuiging uitspreken tegenover holebi's.In Berlijn, Duitsland wil het evangelische (protestantse) bisdom Berlijn een spijtbetuiging uitspreken over hun houding tegenover holebi's in de Tweede Wereldoorlog.

De evangelische (protestantse) Kerk van Berlijn kondigde recent aan dat ze een spijtbetuiging wil uitspreken omdat ze homoseksuelen onder het nazisme, maar ook daarna, te weinig heeft gesteund en omdat zij zich onvoldoende heeft verzet tegen hun discriminatie. Predikant Marion Gardei kondigde de spijtbetuiging aan in het Berlijnse kerkelijke weekblad Die Kirche.

De protestantse kerk van Berlijn-Brandenburg-Sileziƫ Oberlausitz (EKBO) was eerder ook al een van de eersten die kerkelijke huwelijken voor homo's en lesbiennes inzegende. (De evangelische Kirche Berlin-Brandenburg-Schlesische Oberlausitz, is een Verenigde Protestantse kerk lichaam in de Duitse staten van Brandenburg, Berlijn en een deel van Saksen).

Predikant Gardei zei zich te herinneren dat homo geestelijken onder het nazisme zonder pardon werden ontslagen en zonder bescherming werden overgedragen aan de rechterlijke macht van nazi-Duitsland. Daarnaast hamerde hij er op dat men ook moet nadenken over de periode daarna, omdat het amper 20 jaar geleden is dat homo geestelijken verboden werd om samen met leven met hun partner in een parochiewoning.
LEES OOK
BRITSE KERK PAST STANDPUNTEN OVER HOLEBI AAN NA ZELFMOORD 14 JARIG LESBISCH MEISJE - 2018
CHRISTELIJKE KERK GEMEENSCHAP ZEGT SORRY TEGEN HOLEBI'S EN TRANSGENDERS - 2018
STEEDS MEER AMERIKAANSE GELOVIGEN, OOK MOSLIMS, PRO HOMOHUWELIJK - 2018
MEERDERHEID V KATHOLIEKEN WIL DAT KERK POSTIEF SPREEKT OVER HOLEBI'S & TRANS - 2018
MORMOONSE KERK SCHRAPT ANTI HOLEBI STANDPUNTEN + REACTIE BEROEMDE HOMO - 2019
VATICAAN EN PAUS VALLEN OPNIEUW TRANSGENDERS AAN, EN NU OOK INTERSEKSE PERSONEN - 2019

Bron: Kerknet.be

Dit bericht is gepost op 01 August, 2019 en 2607 keer gelezen.Reageer op dit bericht: