27-jarige werd Miss Transgender Beauty Mexico + video.Ivanna Cázares, 27, werd zopas verkozen als Miss Trans Beauty Mexico. De tweede editie van de verkiezing duurde vier uur waarbij de deelneemsters zich in allerlei onderdelen moesten bewijzen.

De 27-jarige winnares is meteen ook de tweede Miss Trans Beauty Mexico ooit. Ze was eerder een van de 27 deelneemsters die streden in een voorafgaande driedelige wedstrijd die vorig jaar gehouden werd. Na opening met een bikinisegment werden de vrouwen beoordeeld in een regionale kledingcategorie, waarin Cázares een kostuum met inheems thema met luipaardprint en veren droeg. Na indruk te hebben gemaakt in een laatste formele ronde en vragen over mensenrechten en klimaatverandering te hebben beantwoord, werd Cázares de winnares.

Cázares, afgestudeerd in communicatie die haar eigen schoonheidssalon bezit, zei dat het moeilijkste deel van haar transitie de acceptatie van anderen verkrijgen, hoewel ze altijd door haar familie werd ondersteund. Ze ziet zichzelf nu als een woordvoerster en voorbeeld voor de transgender gemeenschap in Mexico. "We willen de samenleving een boodschap brengen van respect voor de transmeisjes van Mexico," vertelde ze aan de Associated Press.

En dat is meer dan nodig. Mexico is een van de meest gevaarlijke landen voor transgenders. Jaarlijks vallen er honderden doden (volgens verzamelde cijfers), vermoedelijk het topje van de ijsberg want de meerderheid van de moorden op trans vrouwen in Mexico worden niet als dusdanig geregistreerd.

In oktober 2018 heeft het Hooggerechtshof van Mexico geoordeeld dat het verbieden van transgenders om hun wettelijk geslacht op officiële documenten te veranderen, een schending is van de grondwettelijke rechten. Evenzo oordeelde het in mei 2019 dat het recht op zelfbeschikking van genderidentiteit een fundamenteel mensenrecht is. Bekijk onder aan een korte video van de Miss verkiezing en de winnares.


LEES OOK
AMERIKAANSE WON MISS INTERNATIONAL TRANSGENDER VERKIEZING + VIDEO - 2019

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 31 July, 2019 en 2857 keer gelezen.Reageer op dit bericht: