Russen pakken man op na moord op lesbische activiste, maar...De Russische autoriteiten hebben een verdachte opgesloten die verdacht wordt van de moord op de lesbische holebi & transgender activiste Yelena Grigoryeva.

Maar, hoewel Yelena Grigoryeva om het leven kwam enkele uren nadat er op een website werd opgeroepen haar, en andere holebi's te vermoorden, zegt de politie dat ze vermoord werd na een huishoudelijke ruzie. De verdachte die is opgepakt, en wiens naam niet wordt vrijgegeven, zou volgens de politie Grigoryeva hebben vermoord tijdens een ruzie zonder politiek motief. Nog volgens de politie is de man afkomstig uit de directe familie / vrienden kring van het slachtoffer.

"Als resultaat van materiaal dat door onderzoekers over de overleden vrouw is verzameld, is vastgesteld dat zij een asociale levensstijl leidde en herhaaldelijk alcoholische dranken dronk met verschillende mensen, waaronder de verdachte," zeiden Russische onderzoekers in een verklaring.

Grigoryeva werd vorige week doodgestoken gevonden kort nadat haar naam was vermeld op een website die de jacht op (vermoedelijke) holebi en transgender personen aanmoedigde. Naar verluidt had ze kort voor haar dood een aantal doodsbedreigingen online ontvangen. Maar volgens de Russische politie is haar dood niet het gevolg van deze oproep of doodsbedreiging. Onderzoekers hebben nog geen beslissing genomen om een aanklacht in te dienen. Maar een onderzoek suggereert dat de verdachte en aangehouden man eerder ook een ander bekende aanviel.

Russische holebi's en transgenders geloven niets van wat de politie verklaart. Het is niet voor het eerst dat de Russische politie een ander motief inroept bij homofobe aanvallen en/of moorden. Ook is het algemeen bekend dat daders nooit worden gestraft wegens homofobie en slechts een zelden keer bij toeval worden veroordeeld wegens bijvoorbeeld hooliganisme. De reden waarom homofoben niet worden veroordeeld in Rusland is even triest als eenvoudig, omdat voornamelijk president Poetin beweert dat er geen homofobie is in zijn land, en dat de in 2013 ingevoerde gay 'propaganda' wet geen anti holebi wet is.

LEES OOK
OPNIEUW RUSSISCHE HOLEBI & TRANS ACTIVISTE VERMOORD - Juli 2019

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 30 July, 2019 en 2285 keer gelezen.Reageer op dit bericht: