Televisie Kijk Tips - Pride Week - NL - 7 films, 6 docu's en meer (28/07 - 03/08).
Vanaf vandaag start, naar jaarlijkse gewoonte, op de Nederlandse Tv de Pride week. Met elke dag films, documentaires enz.. en dit naar aanloop naar de jaarlijkse Amsterdamse Canal Pride. Hier onder een overzicht van alle films docu's e.a die je van zondag 28 juli tot zaterdag 3 augustus op NPO 3 (vroegere NDL 3) kan bekijken. Zeven films, zes documentaires en meer...Opgelet: op elke dag zijn er meerdere verschillende uitzendingen (film, docu...). Check vooraf nog je Tv gids voor eventuele fouten inzake aanvangsuren.

PRIDE TV WEEK

Zondag 28 Juli - NPO 3 (NDL 3) - Docu Halfgoden - 23:10 uur
In de documentaire Halfgoden reist transgendermodel Valentijn De Hingh naar India, waar al eeuwenlang een diep ingewortelde cultuur rondom het derde geslacht bestaat. Ze legt contact met deze gemeenschap en komt er snel achter dat transgenders in India regelmatig te maken krijgen met hevig geweld en misbruik.

Maandag 29 Juli - NPO 3 (NDL 3) De Diva in Mij - Reality reeks - 20:20 uur.
In het nieuwe BNNVARA-programma De Diva in Mij nemen drie drag queens verschillende vrouwen onder handen, die zichzelf door omstandigheden te lang hebben weggecijferd. Envy Peru, Hoax LeBeau en Lady Galore dragen hun cultuur van confidence & empowerment op de vrouw over, zodat zij haar zelfvertrouwen en vrouwelijkheid terugvindt en weer gaat stralen. Als kroon op de transformatie voeren de vrouwen aan het eind van de rit als drag een performance op voor vrienden en familie. De afleveringen zijn elke maandag rond 20:20 uur te zien op NPO 3 (ndl3). De aflevering van Maandag 29/07 herhaling om 0:35h en Dinsdag 29/07 herhaling om 23:45 uur.

Maandag 29 Juli - NPO 3 (NDL 3) - Docu: Ellie aan de verkeerde kant - 21:00 uur
Documentaire waarin Ellie Lust in gesprek gaat met slachtoffers én daders van homodiscriminatie en -geweld.
Uitgescholden, bespuugd of zelfs zwaar mishandeld worden vanwege je geaardheid. Het is van alle tijden en ook anno 2019 worden holebi's en transgenders in Nederland ermee geconfronteerd. Veel Nederlanders zeggen geen moeite met homoseksualiteit te hebben, maar toch krijgt meer dan zeven op de tien holebi's en transgenders in het leven te maken met fysiek of verbaal geweld. Deskundigen, waaronder een agressie-expert en een onderzoeker naar anti-homogeweld, vertellen Ellie waarom daders over gaan tot geweld. Wat ligt hieraan ten grondslag? En wat kunnen we doen om het geweld tegen holebi's en transgenders te stoppen? - Herhaling om 01:25 uur.

Maandag 29 Juli - NPO 3 (NDL 3) - Film: Gewoon vrienden - 22:05 uur
Nederlandse telefilm. Joris komt maar niet los van zijn ouderlijk huis in Almere. Yad keert er juist met hangende pootjes naar terug. Deze twintigers lijken voor elkaar gemaakt. Maar voor ze zich kunnen overgeven aan de liefde, moeten ze nog het één en ander rechttrekken met hun moeders.

Dinsdag 30 Juli - NPO 3 (NDL 3) - Docu Out - 21:10 uur
Documentaire over de coming-out van jonge homo's, biseksuelen, lesbiennes en transseksuelen.
Via een montage van meeslepende video's die door jonge homo's, biseksuelen, lesbiennes of transseksuelen op het internet zijn gepost, laat deze documentaire het moment zien van hun coming-out. Hierna zal hun leven voor altijd zijn veranderd.

Dinsdag 30 Juli - NPO 3 (NDL 3) - Film: Anne - 22:20 uur
Anne is twintiger en gaat op zichzelf wonen in Amsterdam. Dan komt ze haar ex-vriendin Lily tegen. Lily was haar eerste vriendin en er is veel gebeurd sinds ze vier jaar geleden uit elkaar zijn gegaan. Tijdens het eerste weekend in haar nieuwe woning denkt Anne terug aan alle relaties die ze heeft gehad tijdens haar studententijd. Ze blikt terug op haar turbulente liefdesleven en denkt na over hoe diverse meisjes en relaties haar hebben gevormd tot de persoon die ze nu is.

Woensdag 31 Juli - NPO 3 (NDL 3) - Film: 3 Generations - 20:30 uur
3 Generations is een Amerikaanse drama- en komediefilm uit het jaar 2015. De hoofdrollen worden vertolkt door Elle Fanning, Naomi Watts, Susan Sarandon en Tate Donovan. Het verhaal gaat over Ray, een New Yorkse tiener die enorm worstelt met zijn genderidentiteit, en zijn alleenstaande moeder Maggie proberen de biologische vader van Ray te vinden om de papieren te tekenen voor Ray's geslachtsverandering. Ondertussen heeft Maggie's moeder Molly, een muziekmanager die een lesbische relatie heeft met Francis, het moeilijk met Ray's beslissing en het feit dat Maggie het huis waar ze is opgegroeid maar niet kan verlaten.

Woensdag 31 Juli - NPO 3 (NDL 3) - Docu - Ik ben er geen, ik ken er geen - 22:00 uur
Documentaire over de verhalen van jongeren die in de kast én in de kerk zaten. Hoe is het voor holebi's en transgenders om op te groeien in een kerk waar men denkt dat niemand 'er een is' en waar 'homo' niet meer is dan een grap of scheldwoord? Wat is de rol van christelijke hetero's in het creëren van een veilige kerk voor iedereen? Televisiemaker Marnix Haak gaat met deze vraagstukken aan de slag.

Woensdag 31 Juli - NPO 3 (NDL 3) - Docu - Believer - 22:55 uur
Amerikaanse documentaire waarin Dan Reynolds, de frontman van indierockband Imagine Dragons uitzoekt hoe de Kerk zijn holebi en transgender leden behandelt. Dan Reynolds, zanger van Imagine Dragons en lid van de Mormoonse kerk, is bezorgd over de manier waarop zijn kerk met homoseksualiteit omgaat. Het zelfmoordcijfer van jongeren in de staat Utah is enorm en Reynolds besluit dat het tijd is voor verandering. Reynolds heeft een missie en weet niet van wijken. Hij vraagt Tyler Glenn, de leadzanger van Neon Trees, om met hem samen te werken. Tyler Glenn was lid van de Mormonen en is zelf gay. De twee mannen willen met muziek en gesproken woord de dialoog openen tussen de kerk en de leden van de LGBT gemeenschap en om dit te bereiken starten zij het Festival LoveLoud in Salt Lake City. Filmmaker Argott volgt hoe het festival ondanks de minimale middelen tot stand komt.

Donderdag 1 Augustus - Docu-Film: Pisnicht The Movie - 21:00 uur
Documentaire over de tolerant in Nederland op het gebied van homoseksualiteit. Watje. Homootje. Flikker. Pisnicht. Nicolaas Veul hoort deze woorden al zijn hele leven en wil weten wat de impact hiervan is op (jonge) homo's. Ben je een zeikerd als je er iets van zegt? - Herhaling om 01:25h

Donderdag 1 Augustus - Film: Moonlight - 22:00 uur
Deze fim Moonlight won een Oscar voor beste film van 2017. De film speelt zich af in 1980, Miami. Het verhaal focust zich in drie hoofdstukken op de jeugd, puberteit en volwassenheid van een Afro-Amerikaanse man die zich in de turbulente stad Miami probeert staande te houden. Hij wordt gepest op school en thuis is het leven hard voor hem. Hij probeert zichzelf te ontdekken en liefde te vinden ondanks zijn worstelingen met zijn achtergrond en seksualiteit.

Vrijdag 2 Augustus - Docu OMG - 20:25 uur
Vera Verzijl duikt in het leven van christelijke homoseksuelen, die vechten tegen hun geaardheid en kiezen voor God. In de documentaire OMG volgt Verzijl homoseksuele christenen die van mening zijn dat hun geaardheid tegen Gods wil is en ervoor kiezen om hun gevoelens te onderdrukken. Verzijl praat met Keesjan die zich homo noemt en gehuwd is met een vrouw en drie kinderen heeft. En met Linda die zich lesbisch noemt gehuwd is met Bert, en met Geert-Jan die eerder tal van homo relaties had en nu voor God gekozen heeft.

Vrijdag 2 Augustus - Showponies - Cabaretvoorstelling van Alex Klaasen - 21:00 uur
Hoe laat je de beste versie van jezelf zien? En voor wie doe je dat? Voor jezelf of voor alle anderen? Dát is wat multitalent Alex Klaasen ons laat zien. En hij showt zijn allerbeste versie even groots als glorieus. Op zijn eigen kenmerkende manier uiteraard, met zang, dans, typetjes en komische sketches. Met deze voorstelling blaast hij revue nieuw leven in, sneller, vrijzinniger, en op het scherpst van de snede.

Vrijdag 2 Augustsus - Film: Man in an Orange Shirt - 23:25 uur
Man in an Orange Shirt is een Britse dramafilm uit het jaar 2017. De hoofdrollen worden vertolkt door Oliver Jackson-Cohen, James McArdle en Vanessa Redgrave. De Britse legerofficier Michael Berryman ontmoet tijdens de Tweede Wereldoorlog in Zuid-Italië kunstenaar Thomas March. De mannen hebben een kortstondige affaire waarna ze elk terugkeren naar hun oude leven en echtgenotes. Jaren later vormt deze affaire een bedreiging voor de relatie tussen Adam, kleinzoon van Michael, en Steve.

Zaterdag 3 Augustus - Verslag van de Amsterdamse Canal Pride parade - 22:00u
Vanaf de Prinsengracht doet Rik van de Westelaken samen met sidekick Ellie Lust verslag van de Canal Parade.

Zaterdag 3 Augustus - Het beste van...Pride songs - 22:40 uur
In Het beste van… Pride songs bespreken bekende Nederlanders de muziek die bepalend is geweest voor de acceptatie en emancipatie van holebi's en transgenders. Onder meer Maurice Wijnen, Frits Huffnagel, Samantha Steenwijk en Giel Beelen bespreken de belangrijkste Pride-anthems; wie heeft er niet gedanst op YMCA van The Village People enz...

Zaterdag 3 Augustus - Film: Chez Nous - 23:30 uur
Feel good comedy waarin het draait om de vriendengroep die hun stamcafé Chez Nous probeert te redden. Bertie, de dragqueen, treedt elke avond op in het café van Adje. Plotseling overlijdt Adje aan een hartaanval en blijkt dat de financiële administratie van het café een puinhoop is. De vriendengroep wil voorkomen dat het cafépand geveild wordt en in handen komt van horecabons De Beer. Om de financiële situatie te redden, besluiten ze een diamant te stelen uit een museum tijdens de Gay Pride.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 28 July, 2019 en 2663 keer gelezen.Reageer op dit bericht: