Opnieuw Russische holebi & trans activist vermoord.Het levenloze lichaam van een belangrijke Russische holebi & transgender activiste werd zondag terug gevonden in St-Petersburg. Russische holebi's en transgenders vrezen daardoor dat het geweld tegen holebi's en transgenders opnieuw oplaait, want ook vorig jaar werd er een bekende holebi activist vermoord.

Het lichaam van de 41-jarige Jelena Grigorjeva werd gevonden in de bosjes nabij haar woonplaats. Volgens de locale politie had ze tal van steekwonden en vertoonde ze sporen van wurging. De activiste had eerder al verschillende doodsbedreigingen gekregen.

Volgens een goede vriend was ze eerder al meermaals naar de politie gestapt maar die deed niets. Vandaag bevestigde de politie geen aangiftes en zegt men dat het niet duidelijk is of haar dood is gelinkt aan haar activisme omdat ze niet enkel zou opkomen voor de rechten van holebi's en transgenders maar ook omdat ze streed tegen de annexatie van Rusland door het Oekraïense Krim-schiereiland, de mishandeling van gevangenen en een aantal andere mensenrechten schendingen.

Haar vrienden, familie en andere holebi & trans activisten zijn er zeker van dat ze vermoord werd vanwege haar strijd tegen holebi- en transfobie. Men vreest dat er opnieuw meer geweld tegen holebi's en transgenders zal volgen. Vorig jaar werd de Russische homo activist Konstantin Sinitsyn, 53, vermoord, ook deze feiten gebeurde in St-Petersburg. De politie beschouwde zijn dood als een gevolg van een overval.

Het is al langer bekend dat de Russische politie niets doet om holebi's en transgenders te beschermen. Integendeel, ze zijn vaak mee de eersten om holebi's en transgenders aan te vallen, en hardhandig op te pakken tijdens vreedzame demonstraties. In augustus van dit jaar werden er nog tal van holebi activisten opgepakt in St-Petersburg, net zoals vorig jaar waarbij de politie geen geweld schuwde.

In 2013 voerde de Russische overheid de zogenaamde 'gay propaganda' wet in. Deze wet ontstond destijds in St-Petersburg en werd later overgenomen in het hele land. De wet wordt gezien als een vrijgeleide om holebi's en transgenders aan te vallen, iets wat dan ook gebeurde in de eerste jaren na de invoering van de wet, waarbij tal van homo's in de val werden gelokt en vreselijk werden mishandeld waarbij men de mishandelingen zelfs filmde en op Russische sociale media deelde.
LEES OOK
RUSLAND OPNIEUW VEROORDEELD DOOR EUROPEES HOF VOOR DE RECHTEN VAN DE MENS - 2019
OPROEP VERMOORD HOMO'S OKE EN PREVENTIE HIV NIET OKE IN RUSLAND - 2018
RUSSISCHE POLITIE NAM KINDERTEKENINGEN AF WEGENS OVERTREDING GAY PROPAGANDA WET - 2018
HOLEBI'S HARDHANDIG OPGEPAKT IN RUSLAND + VIDEO - 2018

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 24 July, 2019 en 3941 keer gelezen.Reageer op dit bericht: