1ste openlijke homo politicus verkozen in Japans Hogerhuis dient meteen 2 wetsvoorstellen in.Zondag werd de 45-jarige Taiga Ishikawa verkozen in het Japanse Hogerhuis. Daarmee is hij meteen de eerste openlijke homo politicus in het huis.

Ishikawa behoord tot de opposition Constitutional Democratic Party of Japan (CDPJ). En voerde in aanloop van de verkiezingen campagne rond de openstelling van het homohuwelijk en meer gelijke rechten voor holebi's en transgenders, waarvoor hij samen met zijn partij al twee wetsvoorstellen indiende.

De jonge politicus kwam in 2011 uit de kast. In dat zelfde jaar werd hij één van de twee eerste openlijke homo politici die een verkiezing in de Japanse geschiedenis wonnen nadat hij in april 2011 werd verkozen voor een zetel in de Tokyo Toshima ward assembly.

Verder hielp hij met succes lobbyen bij de Japanse overheid om het certificaat te wijzigen zodat Japanse burgers in staat worden gesteld om met buitenlandse personen van hetzelfde geslacht te kunnen trouwen in landen waar het homohuwelijk legaal is.

Gelijke rechten Japan
- Homo & Lesbische koppels kunnen een legaal partnerschap aangaan in:
* Iga (stad van de prefectuur Mie)
* Shibuya en Setagaya: (twee van de 23 speciale wijken van Tokio)
* Sapporo ( hoofdstad van de Japanse prefectuur Hokkaido)
* Takarazuka (stad in de prefectuur Hyogo).
* Chiba (stad in de prefectuur Chiba)
* De gehele prefectuur Ibaraki
- Wat betreft andere gelijke rechten wetten in Japan bestaan er enkel in Tokyo en Ibaraki anti discriminatie wetten die holebi's beschermen. Verder kunnen homo's en biseksuele mannen bloed geven mits een wachtperiode van zes maand (zonder seks) en mogen transgenders sinds 2003 hun gender legaal laten aanpassen. En sinds 2007 zijn holebi en transgender jongeren op school beschermd tegen discriminatie op basis van seksuele geaardheid en genderidentiteit. Veder ontbreekt het nog aan tal van gelijke rechten wetten.
LEES OOK
METEEN GEBIED VAN RUIM 3 MILJOEN INWONERS MET LEGALE PARTNERSCHAPPEN HOLEBI'S IN JAPAN
13 JAPANSE HOMO EN LESBISCHE KOPPELS KLAGEN OVERHEID AAN WEGENS WEIGERING HOMOHUWELIJK

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 23 July, 2019 en 2298 keer gelezen.Reageer op dit bericht: