Netflix verbiedt hetero Pride parade zijn logo te gebruiken.Het Amerikaanse Netflix, het video streaming on demand voor films, tv-series en documentaires via internet, dat bijna wereldwijd een maandabonnement aanbiedt, heeft de organisatoren van de Boston Straight Pride bedreigd met een rechtszaak omdat ze Netflix bij hun acties vernoemde als sponsor.

De Boston Straight Pride is een optocht van heteroseksuelen die menen dat ze het recht hebben om ook een Pride optocht te organiseren zoals holebi's & trangenders dat wereldwijd doen in Gay Pride parades. De hetero Pride is een realisatie van de drie leden tellende organisatie Super Happy Fun America, en gaat door op 31 augustus. De stad Boston gaf al zijn toestemming voor de optocht.

Netflix stuurde een e-mail naar de organisatoren die trouwens banden heeft met extreem-rechtse en blanke nationalistische organisaties, en schreef: "Je moet weten dat we niet bang zijn van pesters en haters. Onze juridische afdeling is queer, het zegt dat je meteen moet stoppen met ons bedrijf te linken aan jullie hatelijke evenement. Indien niet zullen er binnen de 24 uur legale acties volgen. Jullie dragen geen trots (Pride) uit maar haat, en daar willen wij niet mee worden geassocieerd."

De organisatie ging meteen in op de eis van Netflix en verwijderde het logo van de media gigant op al hun materiaal. Daarna reageerden ze als volgt: 'Netflix haat hetero's. We geloofden dat ze de kans zouden grijpen om betrokken te raken bij onze jonge burgerrechtenbeweging", schreven ze. "Helaas hebben we geleerd dat Netflix een heterofoob bedrijf is dat doordrenkt is van haat en onverdraagzaamheid, en dat hun juridische afdeling bemand wordt door holebi supremacisten die het zo gewoon zijn om marginalen te bevoordelen dat ze de 'normale' mensheid bedreigen. Het zijn bovendien niet wij die zich hatelijk gedragen maar wel Netflix."

Eerder kwam Super Happy Fun America in opspraak toen bleek dat ze acteur Brad Pitt wilden gebruiken als hun 'mascot', waarna ze door diens management werden verboden de naam van Pitt te gebruiken bij hun campagne voering voor de hetero Pride parade.

De kans dat de Straight Pride een succes zal worden is zo goed als onbestaande. In het verleden werden er al gelijkaardige initiatieven georganiseerd zowel in de VS als daarbuiten, waarbij de opkomst van deelnemers altijd lag tussen de 3 en 20 aanwezigen. Terwijl Gay Prides wereldwijd minstens honderdduizenden deelnemers trekken, met als uitschieter Braziliƫ waar jaarlijks meer dan drie miljoen deelnemers wordt geteld.

Holebi info nieuws links
NIEUWS VAN DE DAG - 2019
MEER SHOWBIZZ NIEUWS (2019)
MEER BINNENLANDS NIEUWS (2019)
MEER BUITENLANDS NIEUWS (2019)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 20 July, 2019 en 2601 keer gelezen.Reageer op dit bericht: