Frankrijk verlaagt wachttijd voor bloed geven door homo'sFrankrijk maakt een einde aan de wachttijd van 12 maanden, waarin homo's, biseksuele mannen en MSM geen seks mogen hebben waarna ze bloed mogen doneren.

In plaats daarvan volgt Frankrijk Denemarken en Nederland die eerder besloten hun wachttijd te verkorten naar vier maanden. Andere landen hanteren nog steeds een wachttijd van twaalf maanden. De verkorte wachttijd in Frankrijk werd woensdag aangekondigd door de minister van Gezondheid Agnès Buzyn.

Daarnaast volgt Frankrijk Denemarken wat betreft monogame relaties. Homo biseksuele en Msm mannen in een monogame relatie mogen daarbij zonder voorwaarden bloed geven.

Wereldwijd stellen wetenschappers dat een wachttijd een vals gevoel van veiligheid geeft aan heteroseksuelen, die vaak net zo dikwijls wisselen van partner als sommige homo bi en Msm mannen. Daarnaast zegt men ook dat lesbische vrouwen en in het bijzonder biseksuele vrouwen nog te vaak worden vergeten, terwijl al enkele jaren geleden is aangetoond dat een Hiv besmetting, hoewel die kans erg klein is, tussen twee vrouwen ook mogelijk is, en waarbij die kans groter wordt wanneer het gaat om biseksuele vrouwen. En tot slot haalt men aan dat een wachttijd niet langer nodig is gezien het feit dat men wereldwijd in staat is om te zorgen voor veilige bloedtransfusies, met dank aan de nieuwste technieken.
LIJST van landen waar homo mannen, biseksuele mannen en MSM bloed mogen geven met of zonder voorwaarden:

- MSM staat voor Mannen die seks hebben met Mannen. Deze mannen beschouwen zichzelf niet als homo of biseksueel. Ze hebben slechts sporadisch seks met een man.

Landen zonder wachttijd:
Argentinië - Italië - Mexico - Portugal - Thailand - Uruguay en Zuid-Afrika.

Landen met wachttijd (geen seks) van drie maanden
Engeland en Wales.

Landen met wachttijd (geen seks) van vier maanden
Denemarken - Nederland en Frankrijk. - Opmerking: in Denemarken mogen homo koppels met een monogame relatie zonder wachttijd bloed geven.

Landen met een wachttijd (geen seks) van 12 maanden:
Australië - België - Brazilië - Canada - Duitsland - Finland - Hong Kong - Ierland - Israël - Japan - Nieuw Zeeland - Noord Ierland - Portugal - Verenigde Staten - Zweden en Zwitserland.holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 18 July, 2019 en 2230 keer gelezen.Reageer op dit bericht: