Rusland opnieuw veroordeelt door Europees Hof voor Rechten van de Mens.Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens heeft de Russische autoriteiten veroordeeld omdat die de registratie van drie holebi en transgender verenigingen weigeren.

Een weigering gaat in tegen de Europese regelgeving op de vrijheid van vereniging en vormt een onterechte discriminatie op grond van seksuele geaardheid, oordeelde het hof.

In een periode van 2006 tot 2011 weigerden de Russische autoriteiten de registratie van enkele holebi en transgender organisaties. Lokale Russische rechtbanken oordeelden dat 'de groepen de morele waarden van de samenleving kunnen vernielen, tot een bevolkingsdaling kunnen leiden, en de rechten van de meerderheid van de Russen kan verstoren die relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht aanstootgevend vindt,".

Het Mensenrechtenhof in Straatsburg deed al herhaaldelijk uitspraak tegen Rusland inzake holebi en transgender kwesties. In november 2018 veroordeelde het hof Moskou omdat het verscheidene aanvragen voor het houden van manifestaties voor de rechten van holebi's en transgenders had afgewezen.

Sinds de invoering van de 'gay propaganda' wet in 2013 is er een stijging in het aantal holebi- en transfobe haatmisdaden in Rusland. Volgens president Poetin is de wet niet anti holebi en bestaat de wet enkel om kinderen te beschermen. In een zaak aangespannen door drie Russische homorechtenactivisten bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, werd op 20 juni 2017 geoordeeld dat de anti-homopropagandawet discriminerend is en in strijd is met de vrijheid van meningsuiting. Maar daar ligt president Poetin niet wakker van, en nog minder over de recente uitspraak van het mensenrechtenhof.

Hier onder kan je in een artikel meer lezen over de 'gay propaganda' wet inclusief enkele eerdere veroordelingen door het mensenrechtenhof.
LEES OOK
RUSSISCHE PRESIDENT POETIN EN ELTON JOHN IN DE CLINCH OVER HOLEBI RECHTEN - 2019
HIV PREVENTIE VERBODEN, OPROEP HOMO'S VERMOORDEN TOEGESTAAN IN RUSLAND - 2018

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 17 July, 2019 en 2282 keer gelezen.Reageer op dit bericht: