Uniek: Nederland koos een Mr en Mrs Senior Pride 2019.Tijdens de Nationale Roze Ouderendag (oudere holebi's), op dinsdag 25 juni, is bekendgemaakt wie zijn gekozen tot Mr en Mrs Senior Pride (holebi) 2019.

Clem Bongers mag zich vanaf nu Mr Senior Pride noemen en Marjet Bos is de Mrs Senior Pride 2019. De verkiezing is georganiseerd door Roze 50+, het samenwerkingsverband van ANBO en COC Nederland (federatie van holebi & transgender+'ers).

Roze 50+ organiseerde voor de 5e keer de Nationale Roze Ouderendag om aandacht te vragen voor holebi's (homo, lesbisch, biseksueel) en transgender+ ouderen in Nederland.Tijdens deze 5e editie, in Tivoli Vredenburg Utrecht, vond ook de uitreiking plaats van de verkiezing Mr en Mrs Senior Pride.

Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO zegt: “We reiken deze onderscheiding uit aan mensen die, meestal op de achtergrond, veel betekenen voor holebi's en transgenders in het algemeen en voor holebi en transgender+ ouderen in het bijzonder. Dit jaar gaat de prijs naar Marjet Bos en Clem Bongers. Ik ben bijzonder trots op deze mensen, zij zetten zich al jaren belangeloos in voor anderen!”

Mrs Senior Pride 2019: Marjet Bos
Marjet Bos (67) uit Oldambt, provincie Groningen, werkte 25 jaar als beleids-medewerker op verschillende ministeries in Den Haag. Daarna is ze omgeschoold tot humanistisch geestelijk verzorger, zodat ze kon doen wat ze het liefste wilde: met mensen werken. Toen ze in 2015 met pensioen ging, heeft ze zich volop ingezet voor de Roze 50+ beweging. Ze organiseert de maandelijkse ontmoetingsdagen, stond aan de wieg van het zondagmiddag café en zorgde ervoor dat roze ouderen meer zichtbaar werden. Onder meer door de introductie van het regenboogzebrapad en de gemeentelijke holebi en transgender+ beleidsnota in haar woonplaats.

Manon Linschoten van COC Nederland zegt: Marjet bouwde vanuit het niets aan een holebi en transgender+ gemeenschap van mensen die elkaar weten te vinden, gezelligheid en steun van elkaar krijgen en van waaruit wordt gewerkt aan acceptatie in de meest brede zin van het woord. Zij heeft voor de Roze 50+ een groot bewustwordingsproces op gang gebracht in haar regio en verdient deze prijs voor al haar werk!

Mr Senior Pride 2019: Clem Bongers
Clem Bongers (80) woont in Nijmegen en zet zich al ruim 40 jaar in voor de homo-emancipatie, de multiculturele samenleving, ouderenemancipatie en de hulp aan Arabische homo’s en vluchtelingen. Hij organiseerde ontmoetingen voor homoseksuele mannen en vrouwen. Zo kwam er op het opleidingsinstituut waar hij werkte een homogroep waar studenten en docenten met elkaar samenwerkten om de heteronorm van de samenleving te bespreken. Daarnaast speelde hij in theaterstukken om homoseksualiteit bespreekbaar te maken. Clem werd vervolgens voorzitter van de plaatselijke COC vereniging, voorzitter van de homo-/lesbische adviescommissie van de gemeente en verschillende andere commissies en startte ook nieuwe initiatieven.

Manon Linschoten van COC Nederland zegt: Clem Bongers is een enorme voorvechter voor holebi en transgender ouderen in Nederland. Hij stond in 2008 aan de wieg van de Roze Loper, het certificaat voor holebi en transgender+ vriendelijkheid in zorg en welzijn. Ik ben er dan ook trots op dat de titel Mr Senior Pride 2019 naar hem gaat. Hij is een man die door zijn persoonlijke betrokkenheid, belangeloze inzet, humor en charismatische uitstraling mensen voor zich weet te winnen.

LEES OOK
HOLEBI & TRANS 50+ EN SENIOREN EERDER EENZAAM WANNEER ZE ALLEENSTAANDE ZIJN/WORDEN
nieuws links holebi info
NIEUWS OVERZICHT - 2019
MEER BUITENLANDS NIEUWS (2019)
MEER BINNENLANDS NIEUWS (2019)
MEER SHOWBIZZ NIEUWS (2019)


Bron: www.anbo.nl

Dit bericht is gepost op 28 June, 2019 en 2151 keer gelezen.Reageer op dit bericht: