Steve en Rob adopteren zes kinderen tegelijkertijd.
Nog voor dat in 2015 - 2016 in alle Amerikaanse staten homo & lesbische koppels adoptie recht kregen, waren het voornamelijk homo en lesbische koppels die oudere kinderen en kinderen met een beperking of handicap adopteerden. Heteroseksuele ouders kiezen voornamelijk voor zo jong mogelijke en perfecte kinderen.

Holebi info bracht in het verre verleden meermaals berichten over homo en lesbische koppels die meerdere kinderen adopteerden, waarvan sommigen verschillende kinderen met beperking of handicap. Vandaag het verhaal van Rob en Steve Anderson-McLean. Die zopas papa's werden van maar liefst zes kinderen.

De zes kinderen, broertjes en zusjes: Carlos, 14, Guadalupe 13, Maria, 12, Selena 10, Nasa 9 en Max, 7, werden samen door Rob en Steve geadopteerd zodat ze samen kunnen blijven. Indien Rob en Steve dit niet hadden gedaan zouden de kinderen worden gescheiden zoals overwegend gebeurd bij broertjes en zusjes, vooral als ze met meer dan twee zijn.

Dat het leven van Rob en Steve, die inmiddels 18 jaar gehuwd zijn, enorm veranderd is zal niemand verbazen. Vooral de ochtenden zijn heel anders. "Het is een hele karwei om iedereen op tijd aan de ontbijt tafel te krijgen en vooral op tijd op school," aldus Rob die ook nog op tijd op zijn werk als ingenieur moet geraken. Echtgenoot Steve gaf recent zijn job op om fulltime vader te zijn, iets wat volgens de heren echt wel nodig is met zes kinderen.

Sinds mei van dit jaar zijn Rob en Steve, na een lange adoptie procedure, de officiële ouders van de zes kinderen. Toen de het koppel voor het eerst de zes kinderen ontmoete klikte het wonderwel meteen. Rob en Steve hadden bovendien het geluk een goed adoptie bureau te treffen want er zijn er sinds kort waar je als homo of lesbienne niet meer welkom bent, als gevolg van een nieuwe wet onder President Trump, waarbij adoptiecentra op basis van religieuze bezwaren homo en lesbische adoptie ouders mogen weigeren.

Steve en Rob zeggen dit niet te begrijpen omdat er in de VS enorm veel kinderen wachten op liefdevolle ouders. Vooral oudere kinderen en kinderen met handicap of beperking, maar ook kinderen met een niet blanke huidskleur zijn de kinderen die het minst in aanmerking komen voor adoptie als men enkel hetero ouders toe laat.

In het dagelijkse leven gaat het ook bijzonder goed. Alle leerkrachten, dokters, therapeuten, en iedereen die regelmatig in contact komt met de kinderen weet dat Steve en Rob hun papa's zijn. Tot nu toe zijn er nog geen enkele negatieve reacties geweest. Rob en Steve zeggen bijzonder gelukkig te zijn met hun kroost. "We krijgen zoveel liefde terug van de kinderen, die zo ontzettend blij zijn dat ze samen konden blijven. We zouden elkaar niet meer kunnen missen, we zijn één grote gelukkige familie."

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 17 June, 2019 en 2398 keer gelezen.Reageer op dit bericht: