Australisch Olympisch sporter en vriend verloofd.Voormalig Australische schoonspringer en Olympisch kampioen Matthew Mitcham, 31, (foto rechts) heeft zich zopas verloofd met zijn Britse vriend Luke Rutherford. (Schoonspringen is een watersport waarbij zo mooi mogelijk vanaf een plank of platform in het water moet worden gesprongen. Hierbij kunnen (combinaties van) salto's en schroeven worden gemaakt. Er wordt gesprongen vanaf 1- en 3-meterplanken en van de 5-, 7½- en 10-metertoren).

Het koppel deelde het nieuws op Instagram. Mitcham vertelde dat hij door zijn vriend ten huwelijk werd gevraagd. "Hij ging op zijn knie en vroeg me. Ik zei natuurlijk Ja, en nu zijn we verloofd." Vriend Luke schreef op zijn eigen pagina de gelukkigste man ter wereld te zijn nadat Matthew Ja zei. Luke vroeg Matthew in Oxfordshire, Engeland ten huwelijk. Het koppel verhuisde in maart van dit jaar naar daar. Het koppel leerde elkaar kennen via gezamenlijke vrienden en is zeven maand samen.

Matthew kwam in 2008 in het nieuws toen hij op de Olympische spelen in Beijing uit de homo kast kwam. Hij haalde toen goud waarna hij de eerste openlijke homo atleet werd die Olympisch goud won. In 2014, naar aanleiding van de Winterspelen, sprak hij schande over Rusland vanwege hun homofobe houding waarbij hij liet weten dat deze houding niet strookte met het Olympisch gedachtegoed.

Mitcham begon zijn sport carrière in het trampolinespringen, waarin hij wereldkampioen werd bij de junioren. Nadat hij overschakelde naar schoonspringen won hij in 2005 zijn eerste nationale titel bij de Wereldkampioenschappen zwemsporten, later volgde er nog enkele medailles en prijzen. Naast zijn gouden medaille op de Olympische spelen in 2008 won hij in 2009 brons op de wereldkampioenschappen zwemsporten. Bij de Gemenebest spelen in 2010 won hij vier keer zilver, en nog in 2010 won hij goud op de 10meter op de Fina World Cup in China. In 2012 werd hij uitgeroepen tot Male Diver of the Year. Ook nog in 2010 was hij ambassadeur op de Gay Games in Keulen waarbij het de atleten eed las tijdens de openingsceremonie. In 2016 kondigde hij zijn sport pensioen aan.

LEES OOK
AMERIKAANS NIEUWS ANKER TEN HUWELIJK GEVRAAGD MET BEHULP VAN HONDJES
VLAAMS ZANGER EN VRIEND GEHUWD
AMERIKAANS MODEONTWERPER EN VRIEND GEHUWD
NEDERLANDSE TOP SCHAATSTER EN VRIENDIN VERLOOFD
AMERIKAANSE VROUWELIJKE VOETBALSTERS KONDIGDEN VERLOVING AAN
BRITS ACTEUR DOOR VRIEND OP VAKANTIE TEN HUWELIJK GEVRAAGD
BROER VAN ECHTGENOTE BEROEMDE LESBIENNE VERLOOFD
- Al het buitenlands nieuws van dit jaar => KLIK HIERholebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 06 June, 2019 en 4549 keer gelezen.Reageer op dit bericht: